captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

Analiză ARRP: Doar patru ministere din Guvernul României folosesc eficient departamentul de relații publice

arrp

Guvernul are specialişti în comunicare, dar – de-a lungul anilor – factorul politic nu a folosit mai deloc departamentele de PR, în misiunea lor fundamentală de planificare strategică şi de comunicare eficientă.  Din analiza ARRP,  efectuată de Alina Dolea, vicepreședinte al asociaţiei pentru educație și instituții publice, reiese că în majoritatea ministerelor departamentele de relaţii publice sunt reduse la funcţii instrumentare: scriere și editare de materiale, relații cu presa, comunicare internă, organizare de evenimente și furnizare de informații publice conform Legii 544/2001 – legea liberului acces la informațiile de interes public.

Analiza completă a fost publicată în Public Relations Review, cea mai veche revistă dedicată studiului relațiilor publice, și poate fi găsită și citată de la următoarea adresă: http://dx.doi.org/10.1016/j.pubrev.2011.12.00 Sandra Pralong, preşedintele ARRP, invită autorităţile la dialog cu membri Asociaţiei Profesioniştilor din Relaţii Publice.

Ca unul care am lucrat în mai multe guverne pot confirma acest lucru. Am instruit poate mii de comunicatori publici. În 1998 am avut chiar iniţiativa organizării unei asociaţii de profil. I-am ajutat pe funcţionari cu sfaturi, referinţe şi tactici pentru a se impune în ministerele lor, ca funcţie de management, nu de anexă.
De prea multe ori, în luarea deciziilor privind comunicarea instituţională nu sunt consultaţi. Ei trebuie să comunice ce li se dă. Mai mult, purtătorii de cuvânt, fapt aberant, nu participă la şedinţele în care se iau decizii. Întrebarea obsesivă era cum să convingem politicienii de funcţia de bază a comunicării? Planificare, planificare şi iar planificare. Răspunsul poate fi căutat doar în aroganţa celui care prin anumite împrejurări de partid şi de stat a ajuns de la coada vacii, direct cu ştampila ministerului în mână. Mai trebuie să treacă ani pentru ca politicienii noştri să înţeleagă că PR-ul nu este o cârpă-n casă.
Taguri: , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.