Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Arhiva December 25, 2012

Drumul spre Dâmbul lui Gâf, ajuns în “The New York Times”, e închis iarna

Lui Vasile Ursu Nicola, moţii îi spuneau simplu Horea. Când nu horea ridica munţii la răscoală. În semn de naţionalism,  guvernanţii de după Unirea de la 1918 au schimbat numele Aradei, cu Horea. Dar nu pentru Crăiuţul munţilor e cunoscută aşezarea în lume. Dâmbul lui Gâf a fost şi în the New York Times, cu celebrul său “altar de iubire.” citeşte

Crin, înflorit de Crăciun

Crinul (Amaryllis) înfloreşte de Crăciun dacă ai prevăzut asta. Original din  Africa de Sud se adaptează bine în casă dacă bulbul a stat neudat, într-un loc răcoros, timp de şase săptămâni. Plantă nepretenţioasă, are nevoie de lumină directă sau indirectă doar când înfloreşte. Apoi, dezvoltă tulpine lungi, late şi verzi. Primăvarea face mai mulţi bulbişori care trebuie strămutaţi în alte ghivece. Întreaga vară pot sta la locuri puţin luminate. Doar toamna trebuie coborâţi în beci. Şi aşa dintr-una se fac mai multe.

Crinul pe care-l tot blagosloviţi e tot mai veşted pentru că nimeni nu a avut grijă să aibă şase săptămâni de tăcere.