Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Arhiva February 1, 2012

Cum a spart Victor Boştinaru oglinda în Parlamentul European

La fel ca Tanţa ajunsă la bătrâneţe, Victor Boştinaru sparge oglinda în loc să admită realitatea. A îmbătrânit şi nu-l mai curtează nimeni. Aşa s-a gândit el strâmb, că e drept să organizeze la Bruxelles  o conferinţă cu titlul „Riscurile utilizării cianurii în minerit: Proiectul Roşia Montană din România.” Nu prea mai are experienţă în acest domeniu şi atunci luftează. A uitat că funcţia creează organul. S-a trezit într-un gol de imaginaţie şi şi-a închipuit singur în baie, când mângâia chelia, că poate deveni frumos peste noapte. Şi-a tras pentru conferinţă nume grele. Dar stupoare. Cei care trebuiau să-i susţină partitura, vădit în dezacord cu concertul ţărilor europene, şi-au nuanţat poziţile anti-Roşia. mai mult decât atât, s-a trezit cu ditamai lăcrimaţie la comisia de petiţii formulată de Roger Helmer, euruparlamentar britanic, care a acuzat că românul a organizat un “hatchet job”, adică o acţiune de distrugere a reputaţiei unei organizaţii. Dar despre cum şi-a luat-o Boştinaru, cu altă ocazie. citeşte

Vine tsunami! Vine potopul!

– Vine tsunami, vine potopul!
Frumoasa cu ochi migdalaţi pierde vocea,
în vânt  cu pălăria,
şarla de uragan fură tot
fata ştie de la şcoală, când marea se resoarbe, citeşte