Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Yucky – noua generaţie conectată

Prestigioasa publicaţie a cititorilor de gadget-uri Mashable decretează prin David Infante că generaţia hipster a murit. Cine o spune? Un tânăr straight dintr-un cartier mărginaş al Brooklyn-ului, un fel de cartier ANL de la noi, care pedalează pe o biţiglă cu o singură viteză şi are idei despre cum arată noii oameni.

Milenar? Hipster? Yuppie? Toate acestea, sau niciunul? Tânărul comentează în limbaj snarky că nu există un termen nou pentru generaţia digitală de azi, dependentă de device-uri. Se consideră jignit când artiştii vizuali ai tinerei generaţii sunt catalogaţi drept histeri. El consideră că omul de tip nou e: Yuccies. Young Urban Creative. Pe scurt, o felie de Generatia Y, crescută în mediul suburban. Tineri  îndoctrinaţi cu puterea transcendentă a educaţiei şi infectaţi cu convingerea că nu numai noi ne putem bucura de visele noastre, ci şi ei pot profita.

Eu sunt yuccie, zice Infantele David. Cică sună mai bine yucky, proveniţi din generaţia conectată.

Yuccies sunt noile creaturi mitice urbane. Cei din New York şi San Francisco sunt uşor de recunoscut. Ei organizează campanii sociale pe Instagram pentru schimbarea stilului de viaţă. Neînţeleşi, sunt păsări de noapte printre buruieni şi organizatori de chat-uri pentru câini.  Sunt antreprenori de tip boutique şi poartă ochelari cu rame din bambus.

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.