OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

Visul Reginei Maria: o confederaţie balcanică

coroana-reginei-maria

Se ştie că Regina Maria, principesă de Edinburg și de Saxa Coburg și Gotha, căsătorită cu Regele Ferdinand, avea să aducă pe lume trei prinţi:  Carol, Mircea (mort la 3 ani şi jumătate, de febră tifoidă), Nicolae şi trei principese Elisabeta, Maria şi Ileana. Când a venit în România nu i-a prea plăcut. Nici de soţ, cam ursuz, milităros şi deloc romantic. Alianţa a fost una de conjunctură.

După naşterea copiiilor şi ajungerea acestora la maturitate, visul ascuns al lui Missy, nerecunoscut în cărţi, era să realizeze o mare uniune a monarhiilor balcanice. Puţini ştiu că în 1914, înainte de a fi încoronat ca Rege, Ferdinand de Habsbourg a câştigat războiul balcanic, în urma căruia Cadrilaterul a fost oferit Regatului român, prin Pacea de la Bucureşti. Parlamentul bulgar a votat în majoritate pentru aducerea sa pe tronul de la Sofia. Nu a acceptat. La 14 octombrie, după moartea unchiului său Carol1, ajunge Rege al Regatului român.

După terminarea primului război mondial, din care România a ieşit întregită, Regina Maria a căutat mereu alianţe morganatice pentru copiii săi. Dacă Prinţul Carol a fost dezmoştenit după căsătoria secretă la Odessa cu Zizi Lambrino, şi celălalt fiu a fugit în lume, legându-şi viaţa,  în afara prevederilor constituţionale, cu românca Ioana Doletti, a stat mai mereu în umbra coroanei. Fetele au fost mai cooperante.

În 1921, Elisabeta s-a căsătorit cu cu diadohul (prințul moștenitor) George al Greciei, devenind peste un an regină. În 1922, Maria, cea de-a doua fată, numită şi Principesa Mignon în familie, şi-a unit destinul cu Regele Alexandru I al Iugoslaviei. După asasinarea sa, devină regentă.

Principesa Ileana, cea care va deveni arhiducesa de Austria, prin căsătoria ei cu Anton de Habsburg, având împreună şase copii, sfârşeşte alianţa printr-un divorţ. Despre cea devenită Maica Alexandra am mai scris.

Sigur că există multe speculaţii legate de diferiţi taţi ai copiiilor Principesei de Edinburg. Ferdinand i-a crescut pe toţi cu foarte multă dragoste.

Paternitatea lui Mignon este disputată de unii istorici. Printesa moştenitoare o numeste copilul cărnii mele, fără să explice mai mult. Părerile sunt împărţite: pentru unii istorici, aceasta este pur şi simplu o formulare artistică, pentru a descrie naşterea lui Mignon la Coburg, fiind supravegheată de bunica maternă şi având alături doar familia sa, fără spionii Regelui si Reginei României. 

Alti istorici văd în această formulare o referire la Boris Vladimirovici Romanov, verişorul primar al Mariei şi un presupus amant al acesteia. Prima întâlnire dintre Maria şi Boris a avut loc în 1896, la încoronarea lui Nicolae II si a Alexandrei Feodorovna. Maria a fost mereu atrasă de Romanovi.

Gazetarii perioadei suspectau că doi dintre copii erau ai Prinţului Barbu Ştirbey. Zvonurile ajunseseră şi la urechile copiilor. Într-una din zile, în timp ce se jucau copiii la Peleş, în faţa palatului vine Barbu Ştirbei. Carol al II lea îi zice Ilenei: „Vino să-l vezi pe tac-tu”.Citeste mai mult: adevarul.ro/news/bucuresti/istorii-amor-prostituate-artiste-ratate-amante-trecut-paturile-regilor-romanieii-fotogalerie-1_50bde9197c42d5a663cfc89d/index.html

Multe necunoscute au rămas din viaţa tumultoasă a Mariei, principesă de Edinburg. De ce a refuzat mâna Regelui George al V-lea al Marii Britanii? Dar al ducelui rus?

Gazetarii vremii ziceau că doi dintre copii erau ai Prinţului Barbu Ştirbey. Zvonurile ajunseseră şi la urechile copiilor, Elisabeta şi Ileana. Într-una din zile, în timp ce se jucau copiii la Peleş, în faţa palatului vine Barbu Ştirbei. Carol al II lea îi zice Ilenei: „Vino să-l vezi pe tac-tu”.

Ferdinand a rămas în istoria românilor sub numele de cel “Loial”, iar Regina Maria, ca “mamă a răniţilor”. Amândoi au făcut pentru poporul român mai mult decât sutele de dinastii pământene.

Gazetarii perioadei suspectau că doi dintre copii erau ai Prinţului Barbu Ştirbey. Zvonurile ajunseseră şi la urechile copiilor. Într-una din zile, în timp ce se jucau copiii la Peleş, în faţa palatului vine Barbu Ştirbei. Carol al II lea îi zice Ilenei: „Vino să-l vezi pe tac-tu”.Citeste mai mult: adevarul.ro/news/bucuresti/istorii-amor-prostituate-artiste-ratate-amante-trecut-paturile-regilor-romanieii-fotogalerie-1_50bde9197c42d5a663cfc89d/index.html
Taguri: , , , , , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.