Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Victor Ponta şi Mircea Toma luptă ca ilegaliştii contra Roşiei Montane

“Nu las, însă, fără răspuns iniţiativa domnului Toma şi din simpatia pe care i-o nutresc de foarte mult timp, de când luptam împreună cu Roşia Montană, o să îi şi răspund.” – Declaratia premierului Romaniei, Victor Ponta, de azi, de la dezbaterea organizata de Coalitia 2012 pentru Alegeri Corecte a Alinei Tatiana Mungiu Pipidi.

Bursa: Documentaţia de urbanism din 2002 pentru proiectul Roşia Montană (PUG şi PUZ) este în vigoare

Mircea Toma cu tricoul suck

Curtea de Apel Alba Iulia a făcut publică astăzi, motivarea deciziei nr. 1960/4 aprilie 2012. În motivarea deciziei, Curtea de Apel Alba Iulia confirmă că documentaţia de urbanism din 2002 pentru proiectul Roşia Montană (PUG şi PUZ) este în vigoare şi îşi produce efectele, se arată într-un comunicat de presă.
Toate documentele care au fost sau vor fi emise pe baza PUG şi PUZ 2002 sunt valabile.
Deciziile nr. 45 şi 46 din 2002 ale Consiliului Local Roşia Montană privind aprobarea documentaţiei PUG şi PUZ “nu au ieşit niciun moment din vigoare întrucât instanţa nu a dispus anularea lor”, acestea continuând să îşi producă efectele, se afirmă în motivarea deciziei Curţii de Apel Alba Iulia, subliniindu-se că aceste acte administrative continuă să producă efecte faţă de terţi, iar efectele deja produse până în prezent nu sunt afectate.
Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia din 4 aprilie 2012 se referă numai la procedura de vot din 2009 şi nu afectează deciziile nr. 45 şi 46/ 2002, prin care s-a aprobat documentaţia PUG şi PUZ.
Dragoş Tănase, Director General al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) declară: “RMGC se aşteaptă ca procedura de evaluare a impactului asupra mediului, care se află într-un stadiu avansat, să continue şi să se încheie. Mai mult ca oricând, România are nevoie de locuri de muncă, de investiţii solide şi stabilitate economică, cruciale în contextul economic european şi internaţional tot mai dificil. În ziua de astăzi, un proiect minier responsabil se poate face numai cu deplina respectare a legislaţiei româneşti şi europene şi prin folosirea celor mai bune practici disponibile. Suntem gata să construim prima mină modernă, care va crea mii de locuri de muncă în România, pentru români. Motivarea deciziei Curţii de Apel Alba Iulia, comunicată astăzi, confirmă că nu există niciun impediment legal în calea finalizării procedurii de evaluare a impactului asupra mediului”. (Bursa.ro)

Contestările în instanţe ale planurilor de dezvoltare au avut motivări aberante. Cum poate să vină cineva de la Glimboca şi să spună că nu e de acord ca renii să pască lângă iazul de decantare de la Kitilla?

Fostul ministru al mediului îi recomanda succesorului său, Rovana Plumb, să stopeze analiza CAT pentru acordarea avizului de mediu proiectului de la Roşia Montană. noua ministră a încercat prin fel de fel de tertipuri să se conformeze predecesorului, doar să tragă de timp. Acum, Curtea de Apel Alba Iulia a lămurit cauza. Mult invocata nelegalitate a acordării avizului pe motiv de anulare a PUZ lasă cale deschisă legalităţii.

Ce vor face cei doi ilegalişti, Toma şi Ponta? O vor scărpina pe ideOLOAGA Mungiu-Pipiddi la blăniţă?

 

 

Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (6)

 1. May 18, 2012

  kasper

  un aviz care trebuia sa vina de mult, dar nu va ingrijorati o sa fie atacat in instanta, o sa il primeasca din nou, iar atacat, se mai schimba vro 3 guverne, si dupĂ poate se întâmplă ceva

  • May 18, 2012

   Filip Laurentiu

   da,avizul trebuia sa vina chiar din 2006, dar politicienii nu-si pot face treaba daca nu-si amana cat de mult pot indatoririle. Pacat ca nu s-au dus prin Rosia, sa vada cata nevoie are zona de proiect…

 2. May 18, 2012

  Anda

  Pe Korodi, il inteleg intr-un fel. E ungur. Normal ca nu-i vine ca patria-mama sa fie sub Romania, indiferent de domeniu. Iar prin proiectul asta, Romania ar fi pe primul loc la exploatarea de aur din Europa. Pe Plumb, chiar n-o inteleg. Cica ii pasa de mediu. Atunci, sa vedem asta. sa dea avizul, ca sa inceapa ecologizarea care ar veni impreuna cu locurile de munca si investitia in patrimoniu.

 3. May 18, 2012

  Ana

  Cum se schimba guvernul cum se gandesc altii sa mai ceara alte documente.Pacat ca noi trebuie sa stam mereu dupa astfel de oameni care incerca sa stopeasca dezvoltarea in Rosia Montana

 4. May 18, 2012

  Cosmin

  Cat timp toate actele sunt avlabile legal nu mai au de ce sa intarzie proiectul, dar daca Ponta vera sa intarzie proiectul cu siguranta o sa ii iasa pasenta, asta e noi trebuie sa pierdem din cauza incompetentei lor

 5. May 19, 2012

  Vali

  Daca ii pasa cu adevarat de mediu atunci ar vrea ca zona sa fie ecologizata complet si sa nu mai iasa apa foarte acida din mina veche, cel putin asa ar fi normal, iar acest lucru se poate face prin intermediul rpoeictului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.