Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Unui pictor debutant, bucureştenii i-au cumpărat aproape toate tablourile încă de la vernisaj

Andrei Afilipoaie are 23 de ani. O mare pasiune pentru pictură. Deşi a terminat Teologia, e masterand la o altă facultate. La insistenţele prietenilor săi a organizat primul său vernisaj în strada Toamnei 17. Aproape o sută de invitaţi s-au bucurat de explozia de culoare din operele sale. Pictează cu mare lejeritate. Mutându-se într-o garsonieră cu mobilă comunistă, într-unul din cartierele bucureştene, a schimbat într-o noapte sumbrul în voios, cromatica frigului în căldura culoriilor aprinse, unghiurile drepte în unduiri fine.

nudE atât de multă viaţă în peisajele sale, de stai să te întrebi acestea sunt culorile Paradisului? Dar pot fi totodată şi ale Infernului. Nudurile sale exprimă voluptate, marea cu aprinderile de foc premeditează furtuna, lascivitatea are flexiuni kamasutrice. E multă emoţie şi destulă trăire pentru opera unui debutant care din joacă a ajuns să aprindă şevaletul. Prin tablourile sale, fresce din opere naive, care au foc lăuntric, pasional, mistuit cu tandreţe, artistul incită la acţiune, nu doar la visare.

dublura

Dacă îşi va profesionaliza discursul iconic, va mai lucra la tainele umbrelor şi la simbioza dintre efuziune şi experimentalism va trece de la impresionismul courbetian, francezul care înmuia pensula în întreg spectrul cromatic, cunoscut prin expresia: “cum să pictezi îngerul când nu l-ai văzut?,” la expresionismul cartezian care lasă loc imaginaţiei, va deveni din aspirant un profesionist al artei.

Andrei pare a vrea să spună totul. E un viciu al debutului. Şi scriitorii tineri fac la fel. Pe tine ca spectator nu te lasă să te implici. Vrea să te seducă. Eh, ale tinereţii valuri…

Vernisajul pare a fi un succes. Puţini artişti se pot mândri cu vânzarea majorităţii lucrărilor de pe simeze încă din ziua vernisajului.

iubireafricana

 

 

 

 

 

sex

 

pajiste cu macitablou 2

 

 

 

 

 

balerina

 

 

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (2)

  1. Nov 3, 2015

    ioan imbrea

    Un talent deosebit , un adevarat artist. Multa bafta in continuare; un consatean de o mare valoare.

  2. Nov 8, 2015

    Nicoleta

    Ce-i drept, sunt foarte placute si mult diferite fata de ce am vazut pana acum. Imi plac mult lucrarile lui si nu-i de mirare de ce au fost cumparate aproape toate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.