Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Un singur om a răpus o falangă a sistemului: DAN MIRCEA CIPARIU

Copy.ro e la un pas să fie înfrântă. Dar cine e Copy.ro? O feudă a unor intelectuali de mâna a doua. Timp de peste un deceniu, ei storc din bugetul “taxei de copiator”, fără a da socoteală la nimeni, peste un milion de euro. Banii, conform legii dreptului de autor, ar fi trebuit să fie împărţiţi în proporţie de 70 % celor care scriu şi sunt membri. Majoritatea nu a primit un leuţ. Doar conducerea şi-a făcut plinul. A venit vremea ca DAN MIRCEA CIPARIU, coordonatorul Agenţiei de carte, un cunoscut al Pieţei Universităţii, să le dea baştanilor culturnici lovitura. A înfiinţat legal Asociaţia Operascrisa. ro- Societate de Gestiune a Drepturilor de Autor. OPERA SCRISĂ.RO, aşa cum se poate vedea pe site, la nici o lună de la înregistrarea la Tribunal,  acoperă, pentru autorii care nu sunt familiarizaţi cu noţiuni din domeniul legislaţiei dreptului de autor, o gamă largă de subiecte de actualitate, punând accent pe informarea scriitorilor în legătură cu drepturile lor patrimoniale de autor. Deviza OPERA SCRISĂ.RO este: Ai Carte, Ai Parte! Din echipa executivă a OPERA SCRISĂ.RO (Preşedinte Dan Mircea Cipariu), fac parte: Cristina Poterășoiu (administrator general), Andra Rotaru (coordonator comunicare şi relaţii publice), Mihai Zgondoiu (art director) şi Adriana Cocic-Lucaciu (web master). În sfârşit Copy.ro are alternativă.

Un singur om a reuşit să taie un deget sistemului. Vedeţi, că se poate?

Dan Mircea Cipariu promite că de la toamnă va da primii bani autorilor, membri ai Asociaţiei. Aşa că, dragi colegi ai literelor, scriţi, doar scriţi…

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.