lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Un publicist din Buzău realizează un excelent portret CORNELIU COPOSU

Prin lucrarea “Corneliu Coposu, un stoic contemporan“, scriitorul şi jurnalistul buzoian Dorin Ivan realizează un portret de om politic exemplar. Însufleţit de morala creştină, dârz, intransigent – aşa cum bine îl creionează autorul – Corneliu Coposu a fost deasupra vremurilor pe care le-a trăit.

Pornind de la tinereţea personajului, evocând cei  17 ani în cele cincisprezece puşcării şi momentele de regăsire ale propriului popor după 1989, ce-i drept, altul decât l-a visat, cartea este nu numai un elogiu adus unui contemporan de o mare statură morală, ci şi îndrumar pentru viitorii politicieni care vor să spargă stabilimentul actual al scenei publice. Corneliu Coposu, iată un model.

Cartea este despre o altă lume. Recomandabilă mai ales celor care au lapsusuri istorice. România a avut oameni politici care nu au pactizat cu duşmanul, chiar dacă au fost supuşi celor mai cumplite terori. Au preferat să moară decât să abdice de la principiile de-o viaţă.

se poate comanda pe BOOKiseala.ro

Taguri: , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.