Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Un publicist din Buzău realizează un excelent portret CORNELIU COPOSU

Prin lucrarea “Corneliu Coposu, un stoic contemporan“, scriitorul şi jurnalistul buzoian Dorin Ivan realizează un portret de om politic exemplar. Însufleţit de morala creştină, dârz, intransigent – aşa cum bine îl creionează autorul – Corneliu Coposu a fost deasupra vremurilor pe care le-a trăit.

Pornind de la tinereţea personajului, evocând cei  17 ani în cele cincisprezece puşcării şi momentele de regăsire ale propriului popor după 1989, ce-i drept, altul decât l-a visat, cartea este nu numai un elogiu adus unui contemporan de o mare statură morală, ci şi îndrumar pentru viitorii politicieni care vor să spargă stabilimentul actual al scenei publice. Corneliu Coposu, iată un model.

Cartea este despre o altă lume. Recomandabilă mai ales celor care au lapsusuri istorice. România a avut oameni politici care nu au pactizat cu duşmanul, chiar dacă au fost supuşi celor mai cumplite terori. Au preferat să moară decât să abdice de la principiile de-o viaţă.

se poate comanda pe BOOKiseala.ro

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.