Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Un popor bolnav îşi caută vindecările prin moaşte

Să stai douăzeci de ore la coadă la moaştele Sfântului Nectarie, să cauţi tămăduirea prin racle, în timp ce nu ţi-ai făcut de zeci de ani analize, nu ai văzut medici, doar vraci, să cauţi liniştea sufletească atingând cutii aurite, în timp ce psihologii români mor de foame, e semn că în România NATO şi UE nu au pătruns decât cu steaguri şi mesaje publicitare.

Doamna Zoe Petre a publicat pe blogul ei un avertisment: Sunt 56.000 de preoți și 48.000 de medici în România.

 

Orice putere politică de la Bucureşti acordă milostenie Bisericii ortodoxe. Toţi (ne)fericiţii TOP-ului 300 îşi caută iertarea păcatelor cu stipendiind burta popii. Am văzut preoţi care sfinţeau case, maşini şi chiar arme de vânătoare, dar puţini care să îndrume enoriaşii să-şi facă analize.

S-au construit zeci de mii de biserici şi niciun spital integrat, modern ca cel de la AKH.

Numai în guvernarea Tăriceanu am socotit peste 700 de milioane de euro, din bugetul public, pentru biserici. Acum, Biserica Mântuirii Neamului probabil că va bate miliardul, în timp ce spitalele se prăbuşesc, medicii pleacă în bejenie, şi copiii bat zeci de km pentru a merge la şcoală. E prea multă piatră în zidiri şi prea puţină împăcare sufletească în tot ceea ce face Patriarhul Daniel. Sub mandatul său numărul bisericilor creşte, dar scade credinţa, coloanele nesfârşite de pelerini în aşteptarea pupatului moaştelor sfinte ne arată de ce vindecătorii trupeşti şi sufleteşti au eşuat în România. Ştiţi vreun spital construit de Patriarhie? Vreun program naţional creştin de ajutorare a celor nevoiaşi? Vreun preot fără Iphone sau laptop? Eu doar în stăreţii îndepărtate am găsit călugări care au renunţat la cele lumeşti pentru a se dedica trăirilor în Duh. Celor smeriţi le recomand să recitească “Învierea” lui Lev Tolstoi. “Nu-i venea nimănui să creadă că crucea aurită cu medalioane smălţuite în colţuri, cu care ieşise preotul şi pe care o dădea credincioşilor s-o sărute, nu era altceva decât imaginea spânzurătorii pe care pătimise Iisus, tocmai pentru că oprise ceea ce se făcea acum aici în numele Lui”.

În timp ce în majoritatea statelor civilizate fiecare angajat este obligat să-şi facă măcar un control anual şi analize de două ori pe an, România bate recordurile europene la bolile cardio-vasculare şi la numărul pacenţilor cu boli hepatice. Asta pentru că prevenţia (mama sănătăţii unei naţiuni) e plecată în exil, iar politicienii noştri stipendiază construcţii faraonice, în timp ce nu-i întreabă pe preoţi care le e misiunea socială. Şi iau bani de la stat. În ce ţară europeană se construiesc atâtea biserici şi se prăpădesc atâtea spitale?

Un popor care îşi caută vindecările prin moaşte e un popor condamnat la veşnică suferinţă. Mai, ştii? Poate aşa turma e mai uşor stăpânită.

Rugaţi-vă nu numai pentru voi, ci şi pentru clerul Bisericii ortodoxe să le redea Dumnezeu vocaţia de păstori de suflete şi să le stopeze pe cea de constructori de mausolee.

Oare de ce ardelenii nu pupă moaşţe?

Evenimentul zilei, 28 octombrie 2012

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (7)

 1. Oct 13, 2014

  angela

  fara cuvinte….

 2. Oct 13, 2014

  NU Conteaza!

  Fratilor,
  Haideti sa ne traim frumos viata fiecare in parte. Sa nu judecam, pentru ca nu suntem vrednici sa judecam pe NIMENI. Sa ne vedem de patratelul nostru si sa ii dam voie fiecaruia sa isi decoreze patratelul asa cum vrea. Daca toti credem intr-un Dumnezeu, atunci inseamna ca pricepem ca EL ne-a dat, in primul rand, LIBERTATE. Suntem LIBERI sa facem ce vrem pe acest pamant mostenit, nu cumparat. Ca subiect de amuzament, puteti distribui glume, imagini haioase, dar nu luati in deradere credinta unor oameni nevinovati. Pace!

 3. Oct 14, 2014

  Adela

  Dl. Ghilezean, si ardelenii adora moastele. Poate nu intr-un numar atat de mare, dar si ei fac la fel.

 4. Oct 15, 2014

  D.M

  FOARTE ADEVARAT articolul !!!!! din pacate prostimea n are ochi sa vada si nici urechi sa auda in vreme ce asa zisa “credinta” nu mai are nimic in comun cu ce ar fii trebuit sa fie Ma indoiesc ca daca ar mai fii trait Isus ar fii pus bazele Catedralei Mantuirii Neamului cu 1 milliard de euro si s ar fii plimbat prin oras cu o limuzina de 100.000 Euro in timp ce poporul moare de foame

 5. Oct 16, 2014

  Ionel marinel tiru

  DA DE CE NU II JUDECA PE SECTANTI CA SI EU PRIMESC BANI IN MOD EGAL DUPA PROCENTAJUL DE NUMAR DE CREDINCIOSI, SECRANTII NU AU NICI UN ORDIN APOSTOLIC PRECUM BISERICA ORTODOXA SI CEA CATOLICA, ORICE CE BOU POATE SA IA BILBLI SI SA EVANGHELIZEZE,CUMNATii MEI- 5- SIN PENTICOSTALI si DACA NU DA LUNAR 35- DE EURO

  • Jun 24, 2015

   Simon Mihai Ioan

   Psalmul cap.30 versetul 8 spune asa poate tărâna să aducă laudă?

 6. Oct 16, 2014

  Ionel marinel tiru

  II FACE PASTORUL DE RAHAT DACA NU DAU BANI LUNAR, SI SECTANTII PRIMESC BANI DE LA STAT, SI EI CA SI ORTODOXII.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.