Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

“Noua Republică” lansează sarmaua Roşia Montană

Plictisit să tot apere proprietatea intelectuală a softiştilor din  BSA de piraţii societăţii moderne şi gonit de canicula noii rezidenţe a Iniţiativei Civice de Centru Dreapta, năşită de purtătorul de blugi la dungă,  avocatul Nicolae Burchel face politică la crâşmă cu Lili. Chelneriţa care-l cunoaşte de 20 de ani l-a întrebat ca proaspăt om intrat în politică ce ar face pentru Roşia Montană. Aşteptând castronul cu sarmale, recunoaşte că nu s-a gândit, dar ca politician respectabil trebuia să răspundă la întrebarea, formulată de posibilul său alegător. Cică ar angaja în – NUMELE STATULUI – o firmă internaţională de  consultanţă, specializată în proiecte miniere, care să-i i dea “o imagine corectă asupra tuturor consecinţelor, bune şi rele, privitoare la derularea acestui proiect de importanţă naţională”. Pe bune? Scrie negru pe alb pe Noua Republică.

Păi cum să dai banii statului, adică şi ai mei şi ai lor, pentru ca ţie să ţi se facă o imagine bună? Să te luminezi cu bani de la buget, în numele Domnului? Unde s-a mai pomenit asta, domnule avocat? Pentru ca fandacsia să fie gata, lămurit şi luminat că merită investiţia, gorjeanul cu poftă de sarmale ar înfiinţa, conform propriilor afirmaţii, în numele statului, al duhului, amin!, o companie naţională de exploatare Roşia Montană. Acţionarul ar fi statul român şi investitorii de pe bursă. Chiar aşa?

Păi şi ce te faci cu proiectul Roşia Montană Gold Corporation (în care statul român are deja 19,6%) care este demult cotat pe bursa din Toronto, cu o valoare totală a acţiunilor de aproape 2,6 mld de dolari? Nu ai ştiut de existenţa asocierii dintre statul român şi compania canadiană sau te-ai gândit că investiţiile străine nu trebuie protejate în Noua Republică, domnule avocat? Fără pofte de sarmale, mie nu mi-e clar. Poate că Lili nu a ştiut să te pună mai serios la cazne intelectuale. În numele Domnului, măcar!

Afecerile sunt afacei, aşa cum sarmalele sunt sarmale.

Citind gândurile pofticiosului de republică şi de sarmale, exprimate pe site, văd tulbure şi simt măiestuos cum banii din dividente se vor duce la buget, într-un fond de calamităţi, în educaţie IT şi ce-o mai rămâne şi celorlalţi acţionari.

Ard să înţeleg de unde va scoate banii pentru investiţie, în numele Statului? Care sunt resursele bugetare pentru o astfel de aventură economică? Dar dacă SA-ul iese pe pierderi, ce va face politrucul? Ca avocat trebuie să ştie că răspunde penal în cazul în care ar investit bani publici în găuri negre. Şi acţionarii? Cum va fi cotat proiectul la Bursă? Aştept lămurirea. Şi iluminarea, fără ca statul să plătească efortul energetic. Doar suntem în campanie electorală. Şi mai mult, vor noii republicani să-i gonească pe canadieni? În numele statului şi al indulgenţelor colective? Dar cine va plăti previzibilele procese internaţionale? Afacerile nu se fac în numele Domnului.

P.S. Domnule Burchel sunteţi în opoziţie cu Traian Băsescu? Atunci, rupeţi cordonul ombilical, în văzul lumii, în numele transparenţei şi al Duhului, Amin!

 

 

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (2)

 1. Jul 9, 2012

  Elena

  de cand tot evaluaeaza proiectul in 12 ani nu s-au gandit si la alte solutii decat la evaluari peste evaluari efecteuate de diverse instanta? asa pana se hotarasc ei, se alege praful de Rosia Montana

  • Jul 11, 2012

   Calin

   asa este, proiectul asta a tot fost evaluat de ani de zile, dar trebuiau sa dea un raspuns de mult, legat de evaluarea de mediu, aceasta a inceput in 2006. In alte tari nu se amana atat de mult aprobarile la un asemenea proiect, in Suedia sau in Finlanda de exemplu, dar poate de aia tara noastra e ultima in Europa…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.