Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

“Trâmbiţ, dobe, larmă, chihot…” Desant al Druckeriei în singurul sat croat din România

De la caleştile lui Sissy, pân’ la jeep-urile lui Frunzăverde-mpărat, paurii de pe floaşterele cătunelor cărăşene n-au mai văzut atât “Trîmbiţ, dobe, larmă, chihot,/Fluier, strâgăt, râs şi ropot…Şie să fie ?/ Şie să fie? /Iacă-n târg, minajărie!” Trecuse Druckeria în “marşul spre victorii.” *

poli 1În Lupac a fost primită cu dobrodošli.  E unul dintre puţinele sate croate din Banat. Micii, marii Pasalic au făcut o frondă bună. Dar ASU Poli luase startul din tun încă de pe Ştiinţa. Aşa că echipa suporterilor, cu toate ielele din păduri, n-a putut fi oprită. Pe un stadion de Val d’isere, tifoşii au declanşat fiesta. Şi gazdele au smuls o victorie de palmares. Poate că lumea cărăşană nu mai ştie legenda lacului Beiului, nici locul unde era Palatul lui Sissy în Herculane, poate că timpul a ros cu dinţi de rugină furnalele lui Auschnitz, poate că trecerea lui Bozi, Almăşan, Păltinişanu prin Valea Domanului s-a uitat, dar de izbucul cu fum violet, de nu s-a mai văzut pre lume, greu se va uita de oamenii locului.

poli 2“România e doar geografie, n-are istorie”. Poate aţi mai auzit vorba asta, puţini ştiu că-i scrisă de Emil Cioran.

Când am realizat primul reportaj despre croaţii din Lupac nu ştiam că pot trăi şi o altă poveste.

Iată că druckeria face istorie. Primul club susţinut exclusiv de suporteri din Divizia C.  Şi marşul său nu pare a se opri.

Scurt comentariu la final de etapă.

În România prin metoda MEBO s-au pus la podele fabrici şi uzine. De frica revenirii comuniştilor cu celebrele CAP-uri, ţăranii nu se mai asociază. Tinerii preferă succese individual. E foarte greu de sindicalizat azi un proiect. Un ideal. Fără să curgă bani de la Soros sau de la Şari-neni, grupul entuziaştilor iată că face istorie. Şi câţi mai aşteptau cu prapurii negri pe la colţ? Iată un proiect bine făcut. O lecţie despre iubirea care leagă şi adună. Băieţii în ghete muncesc pe banii suporterilor. S-au deschis filiale ale Druckeriei în Anglia şi în Germania. Ofticoşii pot să crape de ciudă.

“Cei mai frumoşi ani sunt cei care vor veni”, o spunea odată Victor Hugo. Acum e scris pe şaluri violete. Sunt prea multe ca să poate fi zdrobite de pietrele de la fiere ale cârcotaşilor.

Să coborâm o ţâră de pe youtube:

*Victor Vlad Delamarina: “Ăl mai tare om gin lume”

 

Taguri: , , , , , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Jun 28, 2015

    MARIUS

    TITLUL ESTE PUTIN GRESIT CACI CARAS-SEVERIN SNT MAI MULTE SATE,COMUNE CROATE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.