Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Cum am spălat geamurile lui Traian Vuia…

Traian Vuia a ridicat în urmă cu 106 ani primul avion mai greu decât aerul departe la  Montesson.  Miercuri se va deschide primul muzeu despre viaţa sa mai uşor decât aerostatele financiare ale lui Udrea, sub formă de săli polivalente. În semn de respect pentru memoria inventatorului bănăţean am spălat două geamuri ale clădirii. Merită măcar atât pentru viziunea sa politică. A fost printre primii oameni de peste munţi care a prevăzut regăţenizarea Ardealului. I-am cunoscut familiâ, eu copilărind la şase km de Bujor, comuna sa natală,care astăzi îi poartă numele.

Miercuri, 25 aprilie, la ora 11, se va inaugura muzeul ridicat în memoria sa.  Mărturiile despre viaţa şi opera sa din sălile albastre vor tulbura somnul adormitelor din dormitoarele neamului.  Vor fi prezente zeci de oficialităţi. Primarul Iosif Barboni a reuşit să construiască prima pistă de avioane uşoare din România. Vor ateriza zeci de avioane, elicoptere, parapante, în semn de montesonită amintire.  Interesant este că nu li s-a permis MIG-urilor să are cu ciocul lor rusesc să are iarba grasă de Banat. Ştiu ei, bănăţenii, de ce.

Clădirea muzeului se vede de departe precum o pasăre odihnindu-se în braţele turlei bisericii. Peste drum, o nouă şcoală. Traian Vuia a murit sărac în 1950. Cu el , noi suntem mai bogaţi.

 

 

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (2)

  1. May 16, 2012

    Rosa

    problema nu e a mea, e a ta, stimate pratoghof. spor la facut arta LOL. De-abia astept sa mai vad din operele tale, acum ca te-ai strecurat si tu la micii ziaristi si te vezi cu norma full-timeCu drag,Shefia

  2. May 18, 2012

    Berenice

    Eheee, Basescu sustinea inca din 2009, iintnae de alegerile prezidentiale, ca avem crestere economica. U. E. nu mai sustine actuala conducere a Romaniei, vezi tevatura cu Spatiul Schengen. E pacat ca romanii de rand nu au nicio vina. Poate doar unii merita sa traiasca dupa cum au votat in 2009. Adica bine de tot. La anul se vor mari pensiile si salariile bugeterilor pt. ca este an electoral. Si atunci, in 2012, se va spune iar ca avem o crestere economica extraordinara!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.