Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Te dai monarhist? Hai la referendum să spunem NU Constituţiei USL republicane!

 

În 1991 eram observator pentru referendumul de modificare a Constituţiei în judeţul Timiş. În dimineaţa zilei de 8 decembrie am ajuns cu regretatul Ion Monoran şi în comuna Banloc, reşedinţa de vară a reginei Elisabeta a Greciei (una dintre fetele Reginei Maria), loc în care îşi petrecea tinereţile şi M.S. Regele MIHAI. La ieşire din secţia de votare l-am întrebat pe un bătrân ce a votat? Mi-a răspuns pentre leje şi Reje (aşa se vorbeşte în Banat). I-am spus că tocmai a votat “contra Rejelui”. Mi-a replicat: “Iu-i, Doamne, cum să repar greşala?” L-am sfătuit să stea lângă secţia de votare şi să le spună tuturor ţăranilor că Noua Constituţie e contra Rejelui. Seara când ne-am întors bătrânul era la post. În urma numărătorii voturilor 85 % au fost cu NU. Bătrânul şi-a îndeplinit micro-misiunea. Mai multe voi povesti în emisiunea “Ora Regelui” în februarie 2014.

Pentru că greşelile în istorie se repetă VOTAŢI NU la Referendumul USL de revizuire a Constituţiei, care nu abrogă art. 152, cel care blochează norma fundamentală şi nă dă libertate românilor în viitor să-şi decidă singuri forma de guvernământ.

Eu voi vota cu un mare NU la Referendumul din mai 2014, la fel ca-n 1991. Rămân perseverent.
Ce boicoooooooot??????? Şi atunci am spus că e o mare prostie să nu spunem un răspicat NU. Şi acum e la fel. Facem un exeriţiu de putere, dacă ne tot dăm monarhişti? Răspândeşte povestea mea şi pregăteşte-ţi toţi prietenii să meargă la vot şi să spună un hotărât NU. Abstinenţa a fost şi rămâne o mare prostie în curele de dezintoxicare, o spun marii medici. Dacă nu mergem să spunem un hotărât NU facem jocul Republicii şi cozilor de topor care impun prin forţă un sistem nepotrivit spiritului românesc.

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (5)

 1. Jan 14, 2014

  stoicarodica2010

  Respect pentru intelepciunea proverbiala a taranului roman!
  Onoare si recunostinta taranului roman din Banloc din Banat care a vrut sa voteze pentru”leje si pentru Reje”(in limbaj literar ,pentru Lege si pentru Rege),dar itele comunistoide au facut ca treaba sa-i iasa pe dos!
  Ma intreb si eu.Pana cand sa mai fie indus in eroare romanul?Dreptul fundamental al omului este sa aiba caderea legitima ca la referendum sa raspunda prin DA sau NU intre cele doua forme de guvernamant:Da pentru Monarhie sau NU pentru Republica .Constiinta romanului cinstit si corect sub nici o forma nu trebuie calcata in picioare de statul roman!Toate partidele trebuie sa inteleaga acest adevar.Daca acest lucru nu se face inteles ,de ce ar mai trebuie sa mai votam un partid sau o alianta de partide?Din amintirile mele reese faptul ca nici reprezentantii sindicatelor nu au facut mare lucru pentru sindicalisti fapt dovedit prin distrugerea economiei,industriei si a culturii,dar nici organizatiile guvernamentale care de la revolutie si in prezent s-au dovedit ca si absente.In aceasta situatie tocmai acestea sa decida asupra modificarii sau scoaterii articolului 152 din constitutie?Nu!Sa hotarasca poporul daca voteaza pentru “LEJE si pentru REJE”sau nu.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!
  Locul meu este langa poporul din care m-am nascut!
  Eu nu m-am nascut din organizatiile non guvernamentale!si nici din USL!
  Traiasca Rejele tuturor romanilor!
  Rejele si Patria!

 2. Jan 14, 2014

  dan radosav

  Domnul din imagine este Gheorghe Traiconi (uica Geoarge), din satul Partos, comuna Banloc, judetul Timis. Un om exceptional.

 3. Jan 14, 2014

  Marius Ghilezan

  mulţumesc mult Dane, pierdusem agenda unde am notat numele bătrânului.

 4. Jan 25, 2014

  Cristian. E.

  Traiasca Monarhia!!! Traiasca Regele!!! Ne-am saturat de presedinti si de republica impusa fortat de moscova. Traiasca Monarhia!!!

 5. Jan 31, 2014

  Madalin

  Radem, glumim dar tot naivi suntem, e ciudat ca desi eu sunt contra, majoritatea spune ca e pentru Usl, si e pentru pro…
  Ce lipseste, calculul, realitatea, corectitudinea sau adevarul?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.