Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Tatăl lui Cătălin Tolontan – primul ofiţer român care i-a permis Regelui să intre în ţară. Ulterior,a fost dat afară!

Cronica revenirii Regelui.

Timişoara: 20 decembrie 1989, ora 10.30. Peste o sută de mii de timişoreni strigă în piaţa Operei: “Vrem făină şi mălai şi pe Regele Mihai!”

Zurich, 26 decembrie 1989: Jurnalistul de la televiziunea locală, F. Mitterand, îl întreabă pe Suveranul României dacă este pregătit să se întoarcă în ţară. Regele răspunde sec: “Întotdeauna am fost pregătit.”

Ianuarie 1990: M.S. Regele Mihai închiriază un avion. Autorităţile de la Berna sesizează Aeroportul din Zurich că Regele nu are viză. Iosif Boda e ambasadaror. Regele insistă. Autorităţile aeriene elveţiene sunt informate că avionul va fi blocat din lipsa autorizaţiei de zbor. Ulterior, Iosif Boda devenea consilier al preşedintelui Ion Iliescu şi “analist independent” după 2000.

Decembrie 1990. Regele Mihai, împreună cu Regina Ana şi Principesa Margareta, ajung pe Aeroportul Otopeni. Coboară din avion pe o vreme câinească. În salonul oficial, domnul Tolontan, tatăl marelui jurnalist român, Cătălin Tolontan, face oficiile de gazdă. Este primul ofiţer al Poliţiei de frontieră care îi permite Regelui şi familiei sale să intre în ţară cu paşapoartele diplomatice. După o oră, un baraj al Poliţiei, condus de generalul Berechet, opreşte maşina ARO în care se afla Regele. Cele trei personalităţi sunt scoase ca nişte infractori şi duse într-o dubă. Apoi expediate din ţară, pe motiv că nu au viză.

Se ştie că oriunde în lume, paşapoartele diplomatice nu necesită vize. Înainte de vizita Regelui, care doreşte să se reculeagă la mormintele familiei sale de la Curtea de Argeş, Principesa Margareta a negociat cu Petre Roman, primul ministru de atunci. Doru Viorel Ursu e ministru de interne.

Domnul Tolontan, primul ofiţer român care i-a permis accesul Regeului în ţară, este ulterior dat afară din serviciul Poliţiei de frontieră. Aşa se scrie istoria cu literele mari

În 1991, mitropolitul Corneanu şi primarul Timişoarei, Viorel Oancea, îi fac o invitaţiei familiei regale pentru a comemora eroii revoluţiei române. Nu i se dă viză. Oficialii locali, împreună cu alte sute de timişoreni, îl omagiază în lipsă.

Sărbătorile pascale 1992. Peste un milion de români ies în stradă pentru a-l întâmpina pe Regele Mihai, conform CNN.

Între 1993-1995 este declarat Perosana Non-grata.

În 1997, regimul Constantinescu îi oferă un paşaport românesc.

După 2000, are loc reconcilierea cu Regimul Iliescu. Regele Mihai face un turneu în peste 17 ţări pentru susţinerea aderării României la NATO şi integrării în UE.

 

Taguri: , , , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (7)

 1. Oct 20, 2011

  Adrian Stasek

  MS Regele Mihai I al Romaniei, a facut atat de multe pentru tara sa, de cand s-a urcat pe tron si pana in prezent…
  Milioane de romani stiu acest lucru. Altele, mai tinere milioane nu stiu inca, acest lucru.
  Dar toti romanii- cu bun simt, stiu si isi doresc revenirea cat mai repede la carma tarii a MS Regele Mihai I, alaturi de un guvern liberal-social.
  Multa sanatate, si multi ani luminosi, Majestatii Sale Regele MIHAI I al ROMANIEI!
  Cu aleasa consideratie si adanc respect,
  pentru Casa Regala a Romaniei,
  Adrian Stasek-Bucuresti.

 2. Jan 8, 2012

  Valaha

  Eu inteleg ca sunteti pro-monarhisti – e vizibil de la distanta. Ce nu inteleg eu – si poate ma ajutat si pe mine aici – este : DE CE? Mihai este un tradator – si nu are nici un drept sa fie macar in Romania, nicidecum sa mai si aiba proprietati aici! Carol a venit cu o valiza – iar Carol al 2lea si Mihai au plecat cu 2 garnituri de tren…Buna afacere pentru ei dar e cazul sa realizeze ca vremea monarhiilor a trecut.
  Ce ar aduce el in plus fata de ce avem acum? Nici in Anglia regina nu face mai nimic – si nici in restul statelor monarhice.
  Trebuie sa ne trezim si sa ne apucam sa ne administram cu simt de raspundere si seriozitate. Nici Mihai si nici altcineva nu va aduce nimic de acasa pentru a ne ajuta pe noi! Sa va fie foarte clar! Pana una-alta tot cere diverse…Chestii pe care alti tradatori – pe langa Constatntinescu & clica care ia- permis sa intre in tara – i le tot “retrocedeaza”…Cand a venit nu vroia decat sa moara in Roamania iar acum – pe langa ca nu mai moare odata! – continua sa tot ceara…

  • Jan 8, 2012

   Marius Ghilezan

   apăsătoare fie-vă dulcea ignoranţă! Regii noştri iubitori de ţară ne-au dus în Europa. Fără ei, trăiam în bojdeuci. Prefer o regină frumoasă, decât un preşedinte urât

  • Oct 28, 2014

   Ion Viteazul

   Valhalla, vă rugăm ciocul mai mic. Mai învață nişte istorie adevărată, nu numai ce ai învățat de la comunişti tăi prea-iubiți. Chiar că toți simpatizanți neo-comunişti ați început să sunați ca nişte papagali care numai subliniază linia de partid!! Ciao şi pace!! Ionică 🙂

 3. Jan 8, 2012

  lilian77

  mentalitate de comunisti……….ce penibil iliescu si ai lui….dar cel mai penibil e basescu….cu penibuilitatile lui….legate de rege….

 4. Jan 8, 2012

  daniel clone-bandit

  Dinastie de opereta intr-o republica bananiera ! Si Bulgaria a fost regat, si bulgarii au avut un Ferdinand si chiar un premier fost rege ! Tari mici, drame balcanice, mereu sateliti si gubernii ! Tatal lui tolontan, care e un idiot, fi-va vreun erou ?

 5. May 10, 2016

  Elena

  Referitor comentarii anti rege. Ma gandesc asa: oare comunistii ce-au facut cu oamenii invatati, demni, cinstiti…i-au bagat la inchisoare pentru multi ani: Corneliu Coposu, Ion Diaconescu, preoti catolici, etc.., oameni simpli din Transilvania care au stat in munti si au fost tradati de noii comunisti. Nu va este rusine cum arata Romania acum, am ajuns cum eram inainte de a veni Carol I. Actualul presedinte doreste sa redevenim Romania puternica, cinstita, corecta ca toata populatia sa se bucure de adevarata libertate si nu de falsa libertate creata de comunistii care nu vor sa plece.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.