lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Târnosirea Catedralei Mitropolitane din Timişoara cu participarea M.S. Regele Mihai

catedrala metropolitana din timisoara

Târnosirea Catedralei Mitropolitane din Timişoara a avut loc la 6 octombrie 1946, în prezenţa Regelui Mihai, care este şi unul dintre ctitorii acestei biserici. Evenimentul a fost văzut ca o mare sărbătoare, participând inclusiv patriarhul de atunci, Nicodim Munteanu, alături de un mare sobor de preoţi din întrega Mitropolie a Ardealului şi reprezentanţi ai Bisericii din toată România. Bunicul meu, Moise Ghilezan, protopop de Ciacova, a slujit alături de marii ierarhi bănăţeni.

Legenda spune că lăcaşul de cult a fost aproape de a fi distrus în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Când aviaţia germană bombarda Timişoara, şase bombe ar fi căzut lângă catedrală, însă doar una a explodat, iar structura de rezistenţă nu a fost afectată.
Căutând în arhivele personale, am dat peste revista “Biserica bănăţeană”- organul oficial al Eparhiei ortodoxe române a Timişorii.

Poate istoricii sunt interesaţi.Tarnosirea Catedralei din Timisoara

Tarnosirea catedralei din timisoara pag 2

tarnosirea cadedralei din timisoara pag 3

tarnosirea Catedralei din Timisoara pag 4Tarnosirea catedralei din timisoara pag 5
Taguri: , , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.