Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Târnosirea Catedralei Mitropolitane din Timişoara cu participarea M.S. Regele Mihai

Târnosirea Catedralei Mitropolitane din Timişoara a avut loc la 6 octombrie 1946, în prezenţa Regelui Mihai, care este şi unul dintre ctitorii acestei biserici. Evenimentul a fost văzut ca o mare sărbătoare, participând inclusiv patriarhul de atunci, Nicodim Munteanu, alături de un mare sobor de preoţi din întrega Mitropolie a Ardealului şi reprezentanţi ai Bisericii din toată România. Bunicul meu, Moise Ghilezan, protopop de Ciacova, a slujit alături de marii ierarhi bănăţeni.

Legenda spune că lăcaşul de cult a fost aproape de a fi distrus în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Când aviaţia germană bombarda Timişoara, şase bombe ar fi căzut lângă catedrală, însă doar una a explodat, iar structura de rezistenţă nu a fost afectată.
Căutând în arhivele personale, am dat peste revista “Biserica bănăţeană”- organul oficial al Eparhiei ortodoxe române a Timişorii.

Poate istoricii sunt interesaţi.Tarnosirea Catedralei din Timisoara

Tarnosirea catedralei din timisoara pag 2

tarnosirea cadedralei din timisoara pag 3

tarnosirea Catedralei din Timisoara pag 4Tarnosirea catedralei din timisoara pag 5
Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.