lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Statuia Libertăţii vs Statuia Interzisului

Nepotul clarinetistului de prestigiu Aurelian Popa are ca şi alţi copii de vârsta sa tot felul de jucării. Într-una din zile, jucându-se cu Statuia Libertăţii din arsenalul său de distracţie, a întrebat de ce i se spune aşa. “E o construcţie monumentală pentru oameni care sunt liberi să facă ceva, dar neapărat să fie lucruri bune,” a răspuns bunicul. Păi există şi o statuie a Interzisului?  Din cauza apăsării trecutului, bătrânul a preferat să tacă.

Mi-am adus aminte că la o conferinţă în SUA, am vorbit unui grup de studenţi despre regimul comunist şi despre toate instituţiile represiunii. La un moment dat, un tânăr dominican a ridicat două degete: “May I have a question?” După ce am explicat vreo două ore mecanismele terorii şi a îngrădirii libertăţilor fundamentale, el m-a întrebat cu seninătate juvenilă: “De ce oamenii nu s-au revoltat?”

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.