Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Statuia Libertăţii vs Statuia Interzisului

Nepotul clarinetistului de prestigiu Aurelian Popa are ca şi alţi copii de vârsta sa tot felul de jucării. Într-una din zile, jucându-se cu Statuia Libertăţii din arsenalul său de distracţie, a întrebat de ce i se spune aşa. “E o construcţie monumentală pentru oameni care sunt liberi să facă ceva, dar neapărat să fie lucruri bune,” a răspuns bunicul. Păi există şi o statuie a Interzisului?  Din cauza apăsării trecutului, bătrânul a preferat să tacă.

Mi-am adus aminte că la o conferinţă în SUA, am vorbit unui grup de studenţi despre regimul comunist şi despre toate instituţiile represiunii. La un moment dat, un tânăr dominican a ridicat două degete: “May I have a question?” După ce am explicat vreo două ore mecanismele terorii şi a îngrădirii libertăţilor fundamentale, el m-a întrebat cu seninătate juvenilă: “De ce oamenii nu s-au revoltat?”

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.