OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

Sovieticii ne-au luat aurul prin cea mai ecologică acțiune: FURTUL, fără cianuri

ucigas

De unde au învățat tinerii mânioși să dea cu peturile în asfalt și să se opună capitalismului? Păi explicații sunt mai multe. Mai întâi Ivan a trântit-o pe Leana în noroi și în urma violului de ocupație a ieșit Omul Nou, bastardul care a fost învățat că aurul e doar pe turlele bisericilor, nu pe mâinile doamnelor de comitet. Progenitura, învățată că ce e a poporului e și a lui, s-a dedat la furturi și la șmecherii. Nu mai detaliez. În ”Hoția la români”, am explicat de unde ni se trage deprinderea și cum comunismul a făcut din asta politică de stat. După retragerea lui Ivan, dar nu cu mâna goală, cu tot tezaurul, îmbârligările tovărășești au dus la fericirea de a trăi la bloc.

Copiii născuți și crescuți cu cheia la gât (se topiseră deja trei generații de nobili, precum și tot aurul țării) nu a mai fost învățat că bijuteriile sunt semne aristocratice. Și așa – tinerii mânioși de azi poartă ștricuri de cârpă la gât și pe mâini și se împotrivesc oricărei forme de prosperitate – pentru că de la bloc nu se văd palatele domnești.

Ce știe fiul bastardului din poveste (moștenire genetică) e că imperialiștii sug sângele poporului. Habar nu are că prin știință și tehnologie Occidentul a ajuns la actualul nivel de bunăstare invidiată. Cianura e un  procedeu tehnologic de extragere a aurului în uzini, respectând cele mai înalte standarde de mediu. Câți dintre mărșăluitorii de azi știu diferența dintre Cianura de Sodiu și Cianura de Potasiu? Sau noile tehnici de spălare pe creier nu cuprind și cărțile Agathei Christie?

Românul e gol. Și la memorie și la caseta de amintiri a bunicii. El știe că străbunicii lui cazaci au smuls aurul de la gâtul boieroaicelor, pe care le-a rânduit pe priciurile pușcăriilor, și au plecat cu aurul țării, prin cea mai ecologică acțiune, fără tratamentele industriale cu cianuri, doar după principiul ”De la Nistru pân’ la Don / davai ceas / davai palton. Davai ceas / davai moșie / harașo tovărășie!”

În ungurește există o vorbă: ”mindenki massképp csinálja*”. Toate mitingurile adună oameni, dar se comportă diferit. Dacă ungurii din HARCOV ies la marșuri cu pâini, românii mânioșii cu peturi prin piețele marilor orașe, doar țiganii cu aurul la nunți.

Cine mai e azi tarabostes și cine mai e pileati, dacă tot căutăm hiperboreianul dac de zece metri?

* Fiecare o face diferit

 

Taguri: , , ,

Commentarii (3)

 1. Nov 17, 2013

  Emigrant

  Lasa ba fomistule c-ati scapat de rusi.
  Acu va dau americanii vostri dragi muie cu cianuri.
  Da’ las ca respirati anticomunism si va ajunge si de foame si de sete si de imbracat si de tot.
  Haules baules anticomunistilor!

  • Nov 18, 2013

   GOGU

   CA TU VEI FI IMIGRAT-DE DRAGUL COMUNISMULUI- IN COREEA DE NORD! LA CAPITALISTI TE-AI DUS, CAPITALISMUL ITI DA SA FRESSEN!

 2. Nov 25, 2013

  U R A NH U S

  problema este privita doar dintr-o parte, cred ca trebuie privita si analizata de sus, prin pozitia sa geografica(si alte caracterisitici)Romania trebuie sa fie foarte desteapta(si la propriu si la figurat), iar primul pas trebuie facut prin asigurarea unui”spate solid”, adica fortele de aparare (Armata), care cum bine stim, sunt decimate in mod intentionat.Consecutiv , trebuie adusa economia la parametric de exceptie (cum este foarte posibil) dar -iarasi- aceasta este un dezastru.Abia dupa ce se rezolva aceste 2 problem nationale, Romania trebuie sa-si exprime clar punctual de vedere, adica unul echidistant si de pe picior de egalitate cu orice alta tara si putere, din lume.Strict la subiectul de mai sus, se pare ca iarasi se porneste cu “istoria” incepand de dupa razboi.Pentru clarificare, un comentariu de pe Flamura Verde, la un articol despre abuzurile staniliste:

  21/10/2012 la 01:47 | #1

  de acord ca exista si au existat abuzuri-chiar grave- implicand toate partile, insa mi se pare ca noi, romanii, am ajuns un popor de plangaciosi, care nu facem nimic sa ne maturizam, tot timpul gasim vinovati pe altii, si tipam impotriva rusilor, a bolsevismului, a faptului ca nu au venit americanii, ca ungurii ne saboteaza, ca tiganii sunt hoti si evreii* conspira permanent, asa si pe dincolo, etc.etcetera.
  Adevarul este ca ne meritam total soarta si ar trebui sa multumim lui Stalin ca nu ne-a desfintat complet si ne-a lasat sa existam ca natie(oricum, ne vor desfinta “conducatorii”, get-beget romani, cei de azi),cred ca este timpul sa spunem lucrurilor pe nume:
  la 1914 cand a inceput razboiul I, Romania (desi regele era german ) Romania a facut o alegere responsabila si a intrat in razboi de partea Rusiei, care imediat a sarit in ajutorul Serbiei** atacata de imperiul austro-ungar, cu care-aproape simultan- s-a aliat Germania.
  Pentru acest lucru, dupa razboi, marile puteri redau Romaniei drepturile naturale asupra Transilvaniei, Basarabiei si Bucovinei, parte din ele pierdute-mai tarziu- cu ocazia celui de al doilea razboi mondial, ca urmare a unei aliante total iresponsabile, de data aceasta cu Germania si nu din cauza regelui (progerman, sa zicem) ci din cauza unui alt roman “verde”!
  Ma intreb cat de tampit sau ignorant trebuie sa fi fost auto-numitul maresal antonescu, sa nu se uite si el pe harta sa vada impotriva cui porneste la razboi (iunie 1941, luna cand Germania declara razboi Rusiei, desi in 1939 au impartit Polonia), desi Rusia a facut presiuni pentru o alianta cu Romania;
  -oare nu stia din istoria recenta (traita de el) ca Rusia a fost forta principala (din primul razboi) care a infrant Puterile Centrale si a facut si un gest frumos sarind imediat in ajutotul Serbiei ?
  -oare nu stia si el din istoria mai veche ca Rusia este o tara imbatabila, mai ales pe propriile teritorii, dovada fiind decimarea absoluta a celei mai mari armate paneuropene(Grande Armee) a lui Napoleon, chiar daca ajutati de iarna ruseasca, dar -oricum- tot ruseasca?
  -oare nu stia ca Rusia este o tara industrializata (la acel timp: producea ceasuri de mana si autoturisme, radiouri, armament, etc.,etc.) in timp ce noi eram eminamente agrari?
  – si (nu neaparat ultimul argument) de ce sa pornesti razboi impotriva unui vecin, mai ales atat de mare si puternic ?(Nici macar USA nu a mai atacat Cuba prosovietica, tocmai pentru ca , cu un vecin nu trebuie sa te lupti).
  Toate analizele duc la concluzia ca noi am fost agresori impotriva Rusiei si ca ne meritam soarta, insa intotdeauna pentru noi , istoria incepe dupa 1945, cu bolsevismul importat, sau impus, insa asta este natura lucrurilor, invingatorii fac cartile si impart rolurile, iar noi, am fost -cu dea sila- acceptati la masa invingatorilor, nici macar pe jumatate, norocul nostru a fost ca regele Mihai a facut o inteleapta alegere, chiar daca in ceasul de pe urma, si a salvat -realmente a salvat- natia romana de la exterminare.
  Revenind, da, din toate partile si impotriva a toate partile au existat abuzuri, insa decaderea actuala si fara precedent a Romaniei se datoreaza suta la suta “conducatorilor” care sunt romani nascuti si crescuti in aceasta tara, pe care o vor distrusa.

  * Niciodata in Romania nu au trait mai mult de 1,5 milioane de evrei(adica sub 10% la acel timp) la ora actuala, mai putin de 30 mii; la acel timp, sub 3 milioane locuiau in URSS si aprox. 2 milioane in Polonia
  ** asa cum in 1989 a facut USA cu Kuweit, la invazia savarsita de Iraq, si nu prea multe tari au avut de comentat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.