Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Sorin Dimitriu, la un pas de intrarea în Academia Română

Fraţii Dimitriu sunt greu de separat, indiferent de contextul ideologic. Dacă Andrei este azi directorul Ateneului Român şi are o viziune proprie asupra deschiderii culturii naţionale, fratele Sorin e preşedintele Camerei de Comerţ Bucureşti, profesor la catedra de inginerie economică, vicepreşedinte al Institutului Naţional de cercetări aerospaţiale “Elie Carafoli”,  preşedinte al Agenţiei Manageriale de Cercetare Ştiinţifică şi Inovare transfer tehnologic – AMCSIT şi membru al atâtor institute şi organizaţii internaţionale de profil.

I-am revăzut recent. Sunt neschimbaţi. pe amândoi i-am cunoscut la PNŢCD, puşi pe treabă.

Sorin Dimitriu a fost primul şef al Fondului Proprietăţii de Stat care a făcut o reală privatizare în România. Acum, deloc retras, se pregăteşte de inrarea în Academie. Lucrează la un proiect de cercetare şi de exploatare a magneziului, undeva în Munţii Bihorului. Este convins că odată început proiectul de exploatare a resurselor, va avea un cec în alb de intrare în Academia Română.

Magneziul va înlocui în viitor bauxita. România ar putea deveni unul dintre principalii exportatori ai metalului semipreţios care nu se foloseşte doar pentru întărirea sistemului nervos. Crede că într-un an vom lansa şi primele avioane româneşti. Un om care ştie că timpul nu are răbdare.

Este un susţinător al proiectului Roşia Montană. Crede că o dezvoltare industrială nu se poate realiza fără exploatarea resurselor. Statul investitor? “O bazaconie!”


Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. May 16, 2012

    Diego

    Basencu spune:Si din cauza acestui invdiid care si a angajat şoferul ofiter la serv de prot si paz, aprox 20 de absolvenţi ai academiei de Poliţie am rămas subofiteri Dupa ce am terminat academia ne am trezit ca posturile de ofiteri erau ocupate de şoferii lui patru case si ai acestui securist infect Am sperat ca schimbarea regimului in 2004 va corecta aberatia ca ofiterii cu spiru Haret sau chiar cu liceul sa conducă subofiteri cu academia de Poliţie. Speranţe desarte noii şefi anticomunisti si antisecuristi aduşi de noul preşedinte asta fuseseră comunisti si securisti si el si ei Eu un tembel ce blocase Magheru in Ziua de 21 decembrie1989 fata in fata cu cei de dincolo de baricada Cine crezi ca a pierdut EU Ei sunt tot acolo pacalind naivi sau interesaţi ca tine tolontan tapalaga pora care in mod echilibrat nu ai cum sa lauzi hoti altuia doar ca nu te au furat pe tine Inca Sunt persoane absolut malefice Cu cutitul infipt in tine spun ca te mangaie Doar egoismul va face sa tineri cu una din părţi Fiti echidistanti ca mie greu sa cred ca voi sunteţi hoti sau corupţi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.