Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Revoluţie facebook şi în România?

După ce am asistat şi am şeruit revoluţia de la Chişinău, după ce am urmărit primăvara arabă pe twitter, după ce am văzut o sută de mii de unguri protestând la Budapesta, iată că şi în România facebook scoate câteva zeci de mii de oameni în stradă. La Târgu-Mureş, la Timişoara, la Bucureşti, la Craiova. Cum de s-a reuşit aşa o mobilizare prin mijloacele electornice? Simplu. Mesajul de susţinere a lui Arafat a fost scurt, simplu şi concis. Oamenii au ieşit în stradă de disperare. Nu mai răzbesc cu traiul de zi cu zi, grijile îii sufocă, li se cer doar taxe, fără să aibă şi drepturi. Antena 3 a avut şi aceasta un rol.

Totul e ca protestul să nu se stingă. Contrar noii legi a manifestaţiilor publice, oamenii au dreptul să se adune. E dreptul lor constituţional.

Dacă puterea face greşeala de a riposta armat, ESTE TERMINATĂ!

Pe majoritatea celor care au şeruit mesajele de susţinere ale lui Arafat îi cunosc. Sunt oameni simpli. Trist este că oengeurile stau la adăpostul fondurilor structurale, dijmuite de guvern, că intelectualii deplâng runda pierdută de pugilistul Traian Băsescu, că liderii partidelor de opoziţie mângâie motanul şi blăniţele nevestelor.

Aşa mi s-a făcut iar dor de Corneliu Coposu. De Ticu Dumitrescu. De Bani Ghica. De Ion Diaconescu. De George Şerban. De Ogoreanu. De Elisabeta Rizea. de băbuţele mele anonime cu care mergeam la mitinguri. Nu cred că ar fi stat la căldura confortului dat de salariul de europarlamentar al consoartelor lor. Aşa cum fac Ponta şi Antonescu. Nici nu s-ar fi gândit să-şi culeagă o viaţă tihnită din intrarea în UE şi alegerile europarlamentare. Dacă nu erau azi în Piaţă, cu siguranţă făceau o noapte albă cu prietenii. Iar dimineaţă ar fi avut un plan de bătaie. Mi se face tare dor de ei.

 

 

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (3)

 1. Jan 14, 2012

  I.C. Nica

  Salut, cred ca nu e important cine este in strada, important este sa iesim cat mai mulți in piața publica si sa le aratam celor de la putere ca democrație înseamnă si altceva decât o majoritate in Parlament si aia mentinuta prin cele mai josnice si marsave metode.

  • May 16, 2012

   Priyanka

   horatiu 25 January, 2012 Aveti dreptate dar mai imtarpont este cei care zilnic am iesit si iesim sa nu facem pierduta Ideea de Schimbare! Avem o Victorie obtinuta la Curtea Constitutionala, nu se vor mai face Alegeri Comasate! Acum cei care iesim in continuare pe strazile tuturor oraselor din Romania cerem Demisia lui Basascu si Guvernul lui de Inepti fiindca ei sunt la Putere! Jos Basescu! Jos guvernul! vrem Alegeri Anticipate! Apoi vom verifica inainte de a alege pe altii! Desteapta-te Romane din somnul cel de Moarte! Schimbarea se va face la Anticipate! Jos Populismul si Coruptia ultimilor 22 de ani! Romania, Trezeste-te!!!

 2. Jan 15, 2012

  Camelia Dumitrescu

  Haideti sa ne trezim si sa fim uniti!
  Numai asa putem sa rezolvam ceva,numai uniti reusim sa readucem Romania pe culmile binelui!
  Jos coruptii!Jos marsavii!Jos mincinosii!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.