Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Reabilitarea lui MRU: De la parfumurile Givenchy, la mirosul de balegă

Recunosc, nu prea dau sfaturi pe gratis politicienilor. Dar mi-e dragă Corina Vinţan (care nu prea răspunde la telefon de când se ocupă de campania lui Mihai Răzvan Ungureanu). Acum când imaginea fostului prim ministru nu e doar zdrenţuită, ci e de-a dreptul ciuruită (ca să rămânem în elocinţa prezidenţială), e cazul unei schimbări spectaculoase de stare, cadru şi registru electoral. Am înţeles din declaraţiile sale că este în stadiul unor evaluări ale şanselor sale electorale. Sociologii îl poziţionau înainte de scandalul cheltuielilor de lux undeva pe la 6%. Pe surse am aflat că nu ar mai candida în vreun colegiu din Iaşi, că ar dori prin Timiş, alături de Vasile Blaga, poate chiar în cuplet. Situaţie deloc plăcută unui politician de talia preşedintelui PDL. Dar Traian Băsescu (el sau structurile) încă mai pariază pe MRU. Păi dacă tot caută un loc eligibil în judeţul meu, aş propune o lună de terapie prin muncă. Am un prieten la Româneşti care deţine mai multe case pentru tabere de creaţie. Pentră că i s-a terminat sezonul de cursuri, acestea ar putea fi disponibile pentru staff-ul lui Ungureanu.

Propunere: Timp de o lună de zile să-şi caute de lucru pe la ţăranii din zonă (Tomeşti, Luncani, Româneşti) şi să trăiască din ce produce. O echipă de filmare l-ar putea urmări ceas de ceas şi astfel televiziunile băsiste ar putea face ceva rating. Printr-un experiment similar au mai trecut Mona Muscă şi Norica Nicolai, puşi de o firmă de producţie a Antenei 1 să trăiască o lună cu salariul minim pe economie.

Se zice că orice om trebuie să treacă prin Purgatoriu. Acum, MRU are şansa de a deveni şi el bărbat. Până acum a fost mai mereu învelit în scutecele serviciilor secrete, dus şi adus de la şcoală, încălţat, descălţat de tot felul de ordonanţe. Nu a făcut nici măcar un mic efort să meargă la drogherie să-şi cumpere ca tot omul şi el un parfum, un deodorant, un antiprespirant.

Tot alţii l-au servit. Acum, dacă vrea să câştige încrederea bănăţenilor mei, poate să treacă la munca de jos. A fi zilier nu e o ruşine. Străbunica mea, mare moşieră, avea o vorbă, când venea argatul să-i ceară de dimineaţă o ţuică: “Lae, îţi dau şi fruştukul, doar întoarce paiele din pod.” Aşa şi MRU, poate să pună mâna să întoarcă fânul. Cu dreapta. El fiind de dreapta, în zona în care spiritul legiunii şi Căpitanului nu a murit. Acolo nu se poate trişa. Munceşti şi trăieşti din ce produci.

Sacrificiul merită o lună pentru o carieră de parlamentar.

Grigore Cartianu îi poate fi îndrumător. Are experienţă. Sau chiar Emil Boc.

Dar nu să stea să citească toată ziua Viaţa la ţară, poate doar Ciocoii vechi şi noi, acum la maturitate poate înţelege altfel mesajul lui Nicolae Filimon.

 

 

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.