captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

Războiul Regelui

razboiul regelui 77

Avanpremiera filmului “Războiul Regelui” a avut loc la Grand Cinema din Băneasa în prezenţa Alteţelor Sale Regale Principesa Margareta, Principesa Maria, Principesa Sofia şi Principele Radu. Lume simandicoasă, figuri noi, după principiul ce puţini eram şi ce mulţi am rămas. Fireşte am regăsit prin mulţime şi antiregalişti, dar e de bon-ton să participi la evenimente regale.
John Florescu (fiul celebrului istoric Radu Florescu) a realizat un documentar în stil britanic despre cel mai important moment din viaţa Regelui Mihai: 23 august 1944. El a explicat că iniţial filmul avea titlul: “The King’s retreat“, dar nu se putea traduce în limba română.
Amănunte picante, mărturii inedite, imagini de arhivă, reconstituiri simple, detalii importante, cronica unei perioade dramatice din istoria României, în doar 50 de minute.
Se cuvin felicitări atât producătorului, cât şi impecabilului istoric Matei Cazacu.

Urmărind filmul am avut impresia că iniţial s-a dorit un lung metraj. Sfârşitul e grăbit. Păcat că nu a fost loc şi pentru greva regală şi pentru marele miting din 8 noiembrie 1945. Dar niciun film nu poate spune totul.

Wesley Clark, general in rezerva al armatei americane, fost comandant NATO: “Este remarcabil curajul pe care l-a avut Majestatea Sa, ca tânăr lider care a venit în sprijinul Aliaţilor în loc să continue cu maşinăria de război a lui Hitler. A dovedit abilitate politică să întoarcă armele împotriva Germaniei naziste. Ai nevoie de un mare curaj pentru aşa ceva.”


Nu e un film de autor, nu are efecte regizorale, e curat ca o carte simplă de istorie.
Precum viaţa eroului principal: Regele Mihai.

Filmul va fi difuzat marţi 10 mai, ora 23,3o pe ProTV.

 

Taguri: , , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.