Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Proiectul de la Roşia Montană e “eco-friendly”

“La Roșia Montană va fi cea mai modernă și mai sigură investiție în sistem închis din Europa”, a susținut Laszlo Borbely, care se pregătește să dea avizul de mediu proiectului de la Roşia Montană, demonstrând că poate fi mai român decât românii mari din oengita roş-verde.

Întrebat despre proiectul minier Roșia Montană într-o conferință de presă, Laszlo Borbely a explicat zilele trecute că în acest moment el mai așteaptă doar o adresă de la Ministerul Culturii și Patrimoniului Național privind descărcarea de sarcină arheologică a zonei aurifere, urmând să emită avizul de mediu. Cu acelaşi prilej a precizat că va bea apă din iaz dacă se respectă toate prevederile ecologice.
La începutul lunii iunie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a emis o decizie definitivă şi irevocabilă prin care cere Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP) să elibereze acordul de funcţionare în condiţii de siguranţă a Barajelor Cetate şi Corna, incluse în proiectul minier de la Rosia Montana. Cele doua avize fac parte din documentaţia necesară demarării viitoare a construcţiilor din cadrul proiectului minier.

Ca cetăţean ai drepturi dar şi îndatoriri. Graniţa libertăţii mele se opreşte la graniţa libertăţii tale. Dacă vrei să fii respectat, măcar nu mă înjura!

În Decembrie am luptat pentru dreptul tău de a nu fi de acord cu mine!

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (6)

 1. Dec 21, 2011

  Radu

  Exploatarea o sa fie cea mai eco si pe deasupra copacii care vor fi taiati de exemplu vor fi si replantati. Toate avizele vor veni, e doar o chestiune de timp parerea mea

 2. Dec 22, 2011

  Diana

  Proiectul e elaborat conform normelor in viguare, sunt prevazute si reabilitarea zonei si masuri crescute de protectie a mediului

 3. Dec 22, 2011

  Andrei

  O sa fie mult mai eco friendly decat este exploatarea veche in momentul de fata. Cine a fost in zona stie ca apa de acolo e acida si nu aren ici culoarea care trebuie.

 4. Dec 22, 2011

  petre

  spre deosebire de exploatarea statului care a lasat numai poluare in urma, sau exploatarea de la Baia Mare care inca functioneaza si foloseste o cantitate mare de cianura, exploatarea de la Rosia fiind cea mai mare din europa chiar o sa fie eco friendy daca ne uitam la cantitatea de cianura care ajunge in iaz

 5. Dec 23, 2011

  Alina

  Proiectul respecta normele de mediu si asta e cel mai important aspect in vedere avizarii. Atata timp cat se incadreaza in cerinte, are si masuri de protectie a mediului, include si activitatile de ecologizare azonei inca din timpul exploatarii si nu doar post, nu inteleg ce mai vrem.

 6. Dec 25, 2011

  Livia

  Proiectul v arespecta normele de mediu, va include si partea de ecologizare a zonei, ambele aspecte find esentiale in cadrul proiectului. Daca se iau masuri ca utilizarea acelei cantitati si concentratii mici de cianura sa nu prezinte vreun pericol, atunci nu am avea de ce sa exageram pe partea de mediu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.