OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

Programul de mediu al USL: “Vorbim vorbe de-aiurea” (Sorin Oprescu)

usl

Azi, la lansarea programului de mediu al USL m-am lămurit. Românii sunt paraleli cu ecologia. Cu pompă şi festivism, liderii alianţei electorale au prezentat un document de zeci de pagini care se rezumă la cinci paragrafe de luptă cu Roşia Montană Gold Corporation. Dacă Băsescu era împotriva proiectului, probabil că nu mai exista acest eveniment. Useliştii cer:
1. Desecretizarea contractului RMGC cu statul român.
2. Realizarea unei evaluări independente cu privire la beneficiile şi costurile implicate pentru statul român.
3. Clarificarea acţionariatului şi conducerea executivă a acestor companii, destinaţia fondurilor de promovare ale acestui proiect, atât în zona societăţii civile cât şi in zona politică.
4. Considerarea în luarea deciziilor a rezoluţiei Parlamentului European cu privire la interzicerea exploatărilor cu cianuri pe teritoriul UE.
5. Respectarea dreptului de proprietate, prin susţinerea de către USL a amendamentelor la proiectul “legii minelor” în aşa fel încât acestea să nu se aplice în cazul exploatării de la Roşia Montană.
Dacă Sorin Oprescu a veni, vidi, plecatus rapidus, nu înainte de a preciza că “ne-am adunat să vorbim vorbea de-auiurea,” Victor Ponta a reluat vechile sale complexe legate de Băsescu. Niciun liberal, chiar dacă galbenii au adus şi un ecolog, nu a venit cu soluţii de dezvoltare a proiectelor. Ba mai mult, cineva a propus de la tribună să se ia dreptul primăriilor în a da avize pentru producţia de energie ecologică.Penelistul Manuel Avramescu a vorbit despre statul eficient, în loc de doctrinarul stat minimalist. În rest basme cu cocoşu’ roşu. Şi o sumedenie de întrebări.
Oare Remus Cernea cu barba şi smocul său paraîndărăt ar mai fi fost în tabăra asta roş-galbenă dacă Alba ca Zăpada lui ar fi fost primită în Castelul comorilor guvernamentale, încă numit PD-L? Eco-pescarul Liviu Mihaiu era tot în grupul ăsta, dacă nu i s-ar fi luat şapca guvernării Deltei? Mai ţine minte cineva de la liberali câte hectare de luciu de apă a cerut spre concesiune asociaţia Caţavencului cu şapcă în 2005? Oare nu în guvernarea liberală a început proiectul de la Roşia Montană şi s-a continuat procesul de asociere dintre stat şi compania canadiană pe timpul lui Năstase?
Oare useliştii se luptă pentru metrul pătrat al lui Patapievici şi al lui Mircea Mihăieş din valea roşie? Pe bune, cei doi exportatori ai culturii române deţin în proprietate UN METRU PATRAT fiecare. Mare e grădina Domnului şi a lui Greenpeace.

Nimeni nu a lămurit audienţa cum vreo autoritate a statului poate rezolva problemele care ţin de secretul burselor şi al acţionariatului străin.
Şi ar mai fi de vorbit multe vorbe de-aiurea – parafrazându-l pe Oprescu – dar timpul nu are răbdare.

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Oct 8, 2011

    Revista presei – Comisia de mediu – 8 octombrie, 2011 « Comisiile PNL

    […] PROGRAMUL DE MEDIU AL USL: “VORBIM VORBE DE-AIUREA” (SORIN OPRESCU) […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.