Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Prima dezbatere adevărată pe subiectul Roşia Montană

Aseară, la Sinteza zilei, Mihai Gâdea a reuşit să pună faţă în faţă pe Remus Cernea, Profesorul Ioan Piso cu Dragoş Tănase (director RMGC) şi Cristian Albu, preşedinte Sindicatul Viitorul Mineritului, Sanda Lungu. Claudiu Crăciun, omul cu portavoce din Piaţa Universităţii, n-a catadicsit.

Valoarea aurului de la Roşia Montană, aproximativ 9,8 mld dolari. Unde merg banii? A explicat directorul RMGC. 3,1 mld pentru furnizorii externi (cauciucuri, maşini), 2,9 mld către furnizorii români şi ale forţei de muncă autohtonă, 2,3 mld, plăţile către bugetele de stat, profitul investitorului este de doar 1,5 mld de dolari, care probabil vor fi reinvestiţi

78% din bani rămân în România.

Dacă nu se face Proiectul statul român ar trebui să investească în conservarea patrimoniului, în protecţia socială, în ecologizare cam 500-1000 de milioane de dolari.

Redevenţa pe care o încasează statul român este de 6%, la nivelul maxim de pe glob.

Investitorii canadieni vor realiza cea mai modernă uzină, care să asigure “best practices” în domeniu, în valoare de 1,5 mld de dolari. După terminarea proiectului, toată zona va fi ecologizată.

În replică, opoziţia vorbeşte despre:

> trădarea intereselor naţionale;

> mutarea unor dealuri;

> resursele care aparţin poporului;

> bogăţia subsolului va fi luată de străini şi “noi ne vom rămâne cu praful de pe tobă”;

> cianurile se vor infiltra în sol

> vom rămâne cu un iaz de cianuri, susţinut de un baraj de 13 de metri

> locurile de muncă din turism

etc

Cu astfel de emisiuni, în care unii au argumente solide, iar ceilalţi doar fantasme, românii se vor lămuri repede.

Nimeni nu este interesat de salvarea Sarmisegetusei dacice şi romane. acolo, nu e Soros să aţâţe spiritele.

Orice dezbatere lămureşte, nu manipulează, “Soros’s fucking angry birds”.

Felicitări lui Mihai Gâdea.

 

Taguri: , , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (5)

 1. Sep 4, 2013

  eu

  Ce păcat că ți-am citit mizeriile …

 2. Sep 7, 2013

  Albusibiu

  Ce penibil! Prima “dezbatere adevarata” in care uneia dintre parti i s-a permis sa puna reclame in pauzele de publicitate. Te intreb, autorule, tu dormi bine noaptea? Constiinta ta mai vorbeste cu tine uneori?

 3. Sep 11, 2013

  Iulian Boia

  Domnule Ghilezan, probabil nu ati avut rabdare sa urmariti emisiunea pana la capat. Cand afirmati ca “Cu astfel de emisiuni, în care unii au argumente solide, iar ceilalţi doar fantasme, românii se vor lămuri repede” e limpede ca ati urmarit doar partial, ambele tabere au adus argumente, iar cel putin pentru mine, opozantii proiectului au fost mai convingatori si mai onesti.

  • Sep 11, 2013

   Marius Ghilezan

   mă simt ca-n Stan şi Bran când au avut două jumătăţi de pahar fiecare, iar Stan a băut totul pentru că partea lui era la fund

 4. Sep 29, 2013

  xyz

  nici n-aveam alte asteptari de la un “ziarist” care-l are pe Puşcaş in blogroll.. penibil!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.