Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Prietenul meu Ilie Stepan lansează un proiect muzical fără precedent în România

La Nădlac, într-o toamnă timpurie, ascult la căşti acordurile naturii şi nu-mi vine să cred cum space surrounding-ul îmi trimite neuronii în vacanţă. Un deliciu muzical, greu de descris în cuvinte. Iată că după 11 ani de muncă, proiectul “Lumina” va fi lansat oficial pe 20 noiembrie în sala multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş, iar în seara de 5 decembrie, în Club A, supranumit şi leagănul rock-ului românesc. Conţine trei CD-uri şi un booklet de 80 de pagini. La realizarea acestui proiect au participat mai mulţi poeţi, scriitori, pictori, fotografi şi scriitori.

“Lumina” este o epopee de tip fushion: 33 de piese muzicale, trei bonus tracks-uri, şapte slide-show-uri, trei videoclipuri, două land-scape-uri, sunet surround 5.1. Peste cinci ore şi jumătate de muzică şi lumină. Zeci de instrumente arhaice şi de muzică rock. Rapsozi populari, coruri religioase, instrumentişi de muzică electronică se întâlnesc într-un cocktail de mare rafinament.

Pe Ilie Stepan îl cunosc din anii 1980, când ascultam împreună radio “Europa liberă” şi comentam despre aspra situaţiune, dar şi visam la eliberare. Am fost la concertele ProMusica, la primul festival rock din România, în aer liber, TimRock şi i-am urmărit cariera cu sufletul la gură. E un rapsod în fiinţă de cavaler. Rar am întâlnit în viaţă aşa o armonică îmbinare între simplitate şi nobleţe. Stepan Project aduce nu numai “Lumina” în pustiul creaţiei româneşti. Chiar coboară Dumnezeirea printre noi. Ascultând, îmi pare că întâlnesc crâmpeie de Rai.

 

 

Taguri: , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (2)

 1. Nov 17, 2013

  Andrei Radu CHIRIAC

  Ilie STEPAN, Patriarhul muzicii romanesti !!! Realizarea asta muzicala este prea mult pentru micimea noastra umana. Trebuie sa te sfortezi sa ajungi pana la intelesul ei luminos. Daca o mai fi multi doritori de sfortare. Marii artisti sunt inca printre noi si asta este o bine-cuvantare !
  Urari de bine Domnule Ghilezan !

 2. Aug 20, 2014

  Angie

  Bubulescu a comentat: Fata de cal, napseta, not my taste acum serios cand v-ati uitat ultima data atent la zambilele pe care le tineti de mana? 0 0

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.