captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

PNŢCD în oferă extremistului maghiar Vona Gabor o opincă

PNTCD

“Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat, ca partid istoric, vechi reprezentant şi militant al  transilvănenilor,  a urmărit cu îngrijorare manifestările incalificabile ale unei mari părţi dintre participanţii la marşul ilegal desfăşurat  luni, 10 martie,  de la Târgu-Mureş.  După întrunirea autorizată de comemorare la Monumentul  Secuilor  Martiri din Târgu-Mureş, care a avut loc în aceeaşi seară, participanţii au pornit spre centrul oraşului, scandând lozinci provocatoare şi jignitoare la adresa târgumureşenilor, la adresa  poporului român, incitând iresponsabil la ură interetnică şi încălcând grav legea, bunele moravuri şi ordinea publică, regulile de civilizaţie şi conduită, se spune într-un comunicat al PNŢCD – Târgu-Mureş semnat de Marius Ichim, vicepreşedinte al partidului. “Târgumureşenii au trăit pe propria lor piele oroarea unor astfel de gesturi extremiste în martie 1990 şi au înţeles să nu răspundă unor astfel de provăcări.  Acest fericit deznodământ nu trebuie să-i exonereze de răspundere morală, politică şi penală,  individual, fiecare după gradul său de vinovăţie,  pe toţi cei care au încălcat legile statului român şi reglementările europene în vigoare, au incitat la ură, violenţă şi discriminare pe criterii etnice, promovând o propagandă fascistă  şi iredentistă.”

Prin intermediul comunicatului, filiala locală a PNŢCD cere autorităţilor române: “identificarea, sancţionarea şi tragerea la răspundere a tuturor celor care s-au făcut vinovaţi de încălcarea legii la marşul de la Târgu-Mureş din seara zilei de 10 martie 2014, marş care ne-a oferit imagini cu indivizi manifestând cu cagule, uniforme militare străine,  săbii şi petarde.

“Având în vedere faptul că mulţi dintre participanţii la miting erau cetăţeni străini, preponderent maghiari, aparţinând atât unor formaţiunii extremiste interzise chiar şi în Ungaria, cerem Parchetului General să se autosesizeze în acest caz şi să demareze de îndată în instanţa procedurile prin care aceste persoane pot fi declarate indezirabile, ca masură care se dispune împotriva unui străin care a desfaşurat, desfăşoară ori există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.

Acelaşi demers credem că trebuie instituit inclusiv domnului Vona Gabor, preşedintele formaţiunii Jobbik, partidului de extremă dreapta din Ungaria, care a fost prezent luni seara la Târgu-Mureş.

Acestuia din urmă, ca un răspuns la jignirile pe care adepţii săi, aduşi cu autocarele din Ungaria la Târgu-Mureş, le-au adus românilor târgumureşeni, scandând printre altele şi: Opincarilor, plecaţi acasă!, ne-am gândit să-i răspundem,  oferindu-i simbolic o opincă a cărei  pereche  s-ar putea să o  găsească undeva pe la Budapesta anului  1919, “se mai precizează în documentul remis presei.

 

Taguri: , , , , ,

Comentariu (1)

  1. Mar 13, 2014

    Horea DAN

    Atentie la greseala din titlu …”Îi”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.