Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Pirateria te ajută să te laşi de fumat

Editura Humanitas a tras vreo trei tiraje din “În sfârşit nefumător.” Nu credeam că se va vinde atât de mult în România, cartea lui Allen Carr, britanicul care, conform poveştii, fuma 100 de ţigări pe zi. Acum a murit. Sigur că pe certificatul său de deces nu scrie “nerăpus de fumat.”

Prezent în Ardeal la vreo trei companii serioase, aflu că mai mulţi directori se lăsaseră de fumat. Am întrebat motivul? Ascultaseră Audiobook-ul În sfârşit nefumător. Mi l-au promis şi mie. Ciudat e că niciunul nu cumpărase. Copiile se rostogoleau de la unii la alţii prin net. Revoltat, l-am sunat pe Răzvan Pahonţu, unul dintre managerii editurii: “Uite, ditamai directorii, îşi multiplică Audiobook-urile, fără să aibă vreun complex de vinovăţie”. Aflat în Haga, la un Congres al creştin-democraţilor olandezi, m-am dus împreună cu o ziaristă bulgăroaică, pe plaja de lângă hotelul Carlton şi ne-am întors cu braţele pline de CD-uri. Unul dintre parlamentari ne-a întrebat la întoarcerea noastră rapidă,  de unde am luat CD-urile, pentru că până în centru era o bucată bună de drum. I-am spus că de la corturi. A cerut unul să-l vadă. A sărit ca ars.  “Nu are timbru!” “E fake!” “Strică aparatul.” În zadar i-am explicat că acestea nu fac niciun rău consumatorului, doar producătorului. Nu ştia ce e aceea piratare. Acum, după 16 ani, are şi el Partidul Piraţilor.

Sub imboldul obiceiului balcanic, mi-am coborât şi eu cartea, de aici.

Trebuie să o citeşti până la final. Terapia psihologică e foarte intereseantă. Tare mi-a plăcut explicaţia motivului pentru care omul se dă cu capul de pereţi. Pentru a se simţi bine când nu se mai loveşte. Aşa şi cu fumatul.

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.