Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Paul Codrea, un altfel de Pavel Chinezu

Dacă eroul bănăţean Pavel Chinezu a fost răsplătit cu titlul de comite al Banatului de către Regele Ungariei la întoarcerea de pe marile câmpuri de bătălie, Paul Codrea, un alt luptător de prestigiu, la fel de glorios pe arenele lumii, într-un arc de peste jumătate de mileniu s-a întors acasă, la fel de adulat, dar fără a primi vreun titlu de guvernator. Aşa-i cu eroii zilelor noastre. Sunt iubiţi de cei mulţi din infanterie, dar invidiaţi pentru popularitatea lor de către stăpânirile ofticoase.

Noi, simbriaşii care am şlefuit coloanele mitului “Poli,”  ştim pe câţi ţechini a fost “vândut” lui Dinamo Paul Codrea, dar şi cum s-a luptat la Constanţa nisipurilor mişcătoate împotriva Danemarcei şi a fost hulit.  Tot el, marele erou care nu a cerut nimic pentru sine. A dăruit şi a dobândit simpatia suporterilor. Nu a ajuns să joace la “Poli”, chiar dacă şi-a dorit mult, o întoarcere trimfală. A bătătorit terenurile “Seriei A”, în diferite cavalerii, dar cu acelaşi spirit nărăvaş de luptător. S-ar fi reîntors la Timişoara, dar…

Dat afară de la Rapid, după şase luni, n-a urcat colinele Toscanei, a venit acasă.

Gestul mijlocaşului cu o cotă de 500.000 de Euro pe Trasfermarkt de a coborî din Prima Ligă, în cea de a V-a numai de dragul primei sale iubiri,  este considerat un gest superb sau “o lovitură de senzaţie”de către presa de sport. A preferat să-şi coboare experienţa şi armura călită pe marile arene la Becicherec, Ghiroda, Sânpetru, doar pentru a-şi auri blazonul, încă nerecunoscut de vremelnicii cârmuitori ai Banatului.

Proaspete ne mai sunt amintirile despre urâtele aprecieri ale “garoiului cu 200 de kg de rahat în el” la adresa sa. Dar şi despre complezenţele domnişoreşti ale primarului Robu.

Paul. întors acasă, alături de suporteri, pune umărul la construcţia unei echipe unicat în România: susţinută doar de suporteri. Cinste lui…cinste Codreanului!

Va muta  „cursa capetelor rupte” (Il Palio di Siena, eveniment la care participa în fiecare vară) pe nocturna lui ASU Timişoara, spre a mai face o dată ocolul jurnalelor de ştiri ale lumii?

 

 

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.