Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

o altfel de reţetă: curcan cu curmale

Prima oară prietenii au râs. Curcan cu curmale. Pe bune. O mâncare delicioasă, simplă pentru gusturi rafinate. Din bucătăria libaneză. Prietenii ştiu de ce.

Se ia de la şhopăreală una bucată piept de curcan, un kilogram de morcovi, 1/2 de ceapă roşie, 1/2 kg de curmale, un căţel de usturoi, o lămâie şi o jumătate de litră de vin sec. Din dulăpiorul cu ingrediente se coboară cimbrul, boiaua, piperul, coriandrul şi bineînţeles sarea.

Se unge tava cu ulei, peste care se aşează un pat de rondele de ceapă, apoi se aşează carnea împănată cu usturoi, peste care se aşează un strat de morcovi, peste care se presară curmalele, cimbrul, boiaua, coriandrul, sucul de lămâie şi verdeaţa. Este recomandată învelirea tăvii cu o folie de aluminiu. Cuptorul încins la 180 de grade, aşteaptă tava care va sta cam o oră la rumenit. Spre final se scoate folia pentru rumenire.

Crăciun fericit!

Taguri: ,

Articole asemanatoare

Commentarii (2)

  1. Feb 6, 2012

    Marieta

    curcan cu curmale

  2. Feb 6, 2012

    Marieta

    curcan cu curmale-reteta noua

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.