Prima oară prietenii au râs. Curcan cu curmale. Pe bune. O mâncare delicioasă, simplă pentru gusturi rafinate. Din bucătăria libaneză. Prietenii ştiu de ce.
Se ia de la şhopăreală una bucată piept de curcan, un kilogram de morcovi, 1/2 de ceapă roşie, 1/2 kg de curmale, un căţel de usturoi, o lămâie şi o jumătate de litră de vin sec. Din dulăpiorul cu ingrediente se coboară cimbrul, boiaua, piperul, coriandrul şi bineînţeles sarea.
Se unge tava cu ulei, peste care se aşează un pat de rondele de ceapă, apoi se aşează carnea împănată cu usturoi, peste care se aşează un strat de morcovi, peste care se presară curmalele, cimbrul, boiaua, coriandrul, sucul de lămâie şi verdeaţa. Este recomandată învelirea tăvii cu o folie de aluminiu. Cuptorul încins la 180 de grade, aşteaptă tava care va sta cam o oră la rumenit. Spre final se scoate folia pentru rumenire.
Crăciun fericit!
Taguri: bucatarie libaneza, curcan cu crumale
Commentarii (2)
Feb 6, 2012
Marieta
curcan cu curmale
Feb 6, 2012
Marieta
curcan cu curmale-reteta noua