Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Nudul României de la Milano

La Bursa Internaţională de Turism din Milano, România a pozat goală, acoperindu-şi părţile lipsă cu frunza lui Udrea. Dacă jurnaliştii de la Gazeta românească  au găsit ţara noastră cu “prezenţă tristă”, eu cred Maria Grapini ( apostilată italiancă) a aplicat printre brokeri minimalismul pur.

Pe vremea când învăţa ţesătoria la Gheorghe Asachi, în dulşilii târg al Ieşilor, nu i se preda conceptul “meno è più”(less is more) a arhitectului Mies van der Rohe. Dar acum a progresat. Cum “măiastra” lui Brâncuşi nu are nevoie de pene, aşa nici “România autostrăzilor lipsă” de cosmetică turistică. Maria Grapini a trimis un exemplar realist. Minimalist. În artă, nudul e întotdeauna mai expresiv. Păcat că rubensiana de la ghişeu nu e madona din Pinacotecă. O simplă duduie de la contabilitate, trimisă în delegaţie.

 

Nu înţeleg comparaţia ziariştilor cu standul Albaniei. Albania este o gubernie americană brăzdată de autostrăzi.

 

 

 

 

 

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.