Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Noul meu Poncho

Pentru că nu puteam pleca în Mexic fără ţoală, mi-am probat noua ţinută adecvată. Nu puteam să mă înfăţişez în faţa urmaşilor lui Montezuma decât în acord cu portul lor popular. E şi asta o formă de impostură. Dar când ţi-e drag ceva, preferi să te umpli de ridicol în faţa conaţionalilor tăi.

A-noul meu panchoL-am citit pe Carlos Fuentes şi mi-am dorit nespus să pot realiza un interviu cu el. nu a mai fost să fie. A plecat în Teotihuacán pentru a depăşi condiţia de pământean.  Acolo ştiu că nu-l va mărturisi pe Ignacio “Nacho” Flores, pentru că driblingurile sale fotbalistice nu-s totuna cu cele literare. Dar voi căuta naivitatea aztecilor care l-au crezut pe Magellan întruchiparea Zeului eliberator. Nu voi merge cu mărgele colorate. Nici nu voi căuta aurul ascuns. Mă voi bucura dacă pe muntele  Machu Picchu voi putea înţelege înţelesurile ascunse ale unei lumi zidite în mit. Piramidele mi-au stârnit mereu nelinişti. E greu să le înţelegi dedesupturile tainelor, dar şi mai greu e să le simţi vulturilor semnificaţiile penajelor .

Mulţi rătăcesc fără să cunoască. Puţini cunosc dar se avântă. Ce-i Acapulco, fiesta, pancho, fără lumea precolumbiană? Un imens shit turistic. Nu merg cu ghidul roşu pentru a citi indicaţii rutiere. Vreau să înţeleg de ce se zice “oh. Mexic atât de aproape de SUA şi atât de departe de civiliziaţie…

 

 

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.