Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Cum am sărbătorit-o pe Regina Ana, la 90 de ani

De ziua de naștere a Reginei Ana, care a împlinit miercuri 18 septembrie, minunata vârstă de 90 de ani, ne-am reîntâlnit într-o atmosferă cu adevărat regală în Aula Bibliotecii Central Universitare Carol 1. Camareta regală a intonat măiestuos “Trăiască Regele în pace și onor”. Casa regală leag,ă nu dezleagă. Am stat alături cu șefa de cabinet a lui Crin Antonescu, Cristina Romanescu. Am admirat ținuta cuplului princiar, ASR Principesa Margareta și ASR Principele Radu, cel care a publicat un minunat album “Ana. Portretul Reginei”, apărut la Curtea veche. 

Principesa Margareta a arătat sălii că firescul are chip regal, atunci când știi să apari natural, fără farduri sau dis
cursuri scrise dinainte. A vorbit simplu despre mama ei și mama noastră care deși departe e mereu cu gândul la români.

principesa margareta, principele radu

 

Jovial și plin mesaje memorabile, Principele Radu a mărturisit ce i-a răspuns Regina de dimineață la întrebarea, ce a urmat urărilor: “Ce cadou ați primit?” “Un tort de ciocolată și un buchet mare de tort.” Așa cum o cunoaștem directă și plină de expresii memorabile a mai continuat: “E bine că încă nu le încurc. Vedeți voi ce îănseamnă 90 de ani.”

Reuniunea a fost mai scurtă de 30 de minute. Am ciocnit cu vechii prie
Cei care fluturau steagurile regale au mers Piața Universității.teni, membri ai distinselor familii, Mihai Ricci, Klekner, Grigore, o cupă de șampanie în onoarea Majestății Sale. Gândurile noastre au rămas nerostite.

Dumnezeu ne-a dat o familie regală longevivă. Semn că mai are răbdare cu noi.

La mulți ani, Majestate!

 

Taguri: , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.