Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Mişeii l-au făcut dator pe Rege la fisc

Mai mare ruşinea, Regele Mihai l apare pe “lista ruşinii” datornicilor la ANAF. Obligaţiile Regelui la bugetul de stat sunt mai mari chiar decât ale lui Gigi Becali, înregistrat cu suma de 3.989.530 lei, şi decât ale lui Silviu Prigoană, care figurează pe lista cu 3.967.774 lei. Creanţa sa, spun oficialii Ministerului de Finanţe, nu înregistrează restanţe pe sănătate sau la fondul de pensii.
Veniturile Regele Mihai provin din chiria proprietăţilor pe care le deţine, din pensie, din  indemnizaţia de fost şef de stat şi din cea de membru al Academiei Române. Conform declaraţiilor făcute de Ion Tucă, directorul Casei Regale a României, revistei “Forbes”, Regele Mihai încasează 22.000 de Euro/lună.

Costurile rezidenţei sale de la Aubonne sunt de zece ori mai mici. E clar că majoritatea banilor, în jur de 30.000.000 de lei, în ultimii ani, sunt cheltuite de camarila Principelui Radu care, prin vocea lui Adrian Muraru, pupila sa ieşeană şi a nou apărutului Anders Lindberg, cere o lege specială puterii republicane de instituţionalizare a Casei Regale. Ce urmăreşte? Înfiinţarea unei Curţi Regale, pe lângă Curţile Supreme de Justiţie, de Conturi (sau eventual de corturi), printr-o normă republicană.

Ce nu ştiu juriştii de tip Popper este că înfiinţarea unui nou organism statal se poate face doar prin modificarea Constituţiei. Sau vor un minister al monarhiei, ce ar fi ceva unic în lume, prin care Curtea cu principese să primească anual vreo 3,5 milioane de Euro de la bugetul de stat, fără să dea socoteală nimeni, Casa Regală fiind acoperită…de Coroană.

Cum am calculat suma de 30.000.000 de lei (circa 7 mil de Euro)? Prin Codul fiscal orice cetăţean român plăteşte 16% din veniturile încasate. La chirii există o forfetară de 25%. Calculând prin regula de trei simplă, aflăm că Familia Regală nu e deloc săracă, aşa cum se tot plânge Principele Radu pe la sponsori sau furnizorii cotizanţi la Palat.

Mişeii au cheltuit banii Regelui şi au uitat (probabil pentru a-l compromite în ochii românilor) să-i plătească dările la stat.

Pe vremea când era consilier cu regim special al Guvernului Năstase, Radu Duda (pe atunci neveringen, nici Principe) avea buget anual de peste 18 mld de lei pentru deplasări. A uitat să prezinte deconturile. Orice control l-ar trimite pe mâna parchetului. El ştie, prea bine, despre ce vorbesc.

Aseară au anunţat că vor contesta datoria. Ei doar amână pentru a fi în good-looking, fără de care nici sponsorii ciocolatei Kandia, 40% cacao, 60% dudă, nu ar mai fi atât de darnici. Cât despre furnizori, să vă explice cei care aşteaptă la uşă cât e preţul “închinării” produselor la festinurile regale.

Sigur, regaliştii mă vor trimite la stâlpul Infamiei, pentru că judec, deci exist. Ei nu ştiu azi cât l-am apărat noi pe Rege, mai alaltăieri de infamiile lui Ilici&Vadim cu privire la bani, tablouri, bijuterii.

Regaliştii tac…în numele Regelui, tristă reverenţă la apusul unui Soare.

 

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. May 18, 2016

    Nu toţi regaliştii tac. Dar cine sunt „mişeii Regelui”? – Organizaţia de tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei

    […] (probabil pentru a-l compromite în ochii românilor) să-i plătească dările la stat”, scrie domnul Ghilezan. „După ce că din succesiunea Regelui Mihai nu-i interesează decât aspectul moştenirii […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.