captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

Mişeii l-au făcut dator pe Rege la fisc

radu duda 11

Mai mare ruşinea, Regele Mihai l apare pe “lista ruşinii” datornicilor la ANAF. Obligaţiile Regelui la bugetul de stat sunt mai mari chiar decât ale lui Gigi Becali, înregistrat cu suma de 3.989.530 lei, şi decât ale lui Silviu Prigoană, care figurează pe lista cu 3.967.774 lei. Creanţa sa, spun oficialii Ministerului de Finanţe, nu înregistrează restanţe pe sănătate sau la fondul de pensii.
Veniturile Regele Mihai provin din chiria proprietăţilor pe care le deţine, din pensie, din  indemnizaţia de fost şef de stat şi din cea de membru al Academiei Române. Conform declaraţiilor făcute de Ion Tucă, directorul Casei Regale a României, revistei “Forbes”, Regele Mihai încasează 22.000 de Euro/lună.

Costurile rezidenţei sale de la Aubonne sunt de zece ori mai mici. E clar că majoritatea banilor, în jur de 30.000.000 de lei, în ultimii ani, sunt cheltuite de camarila Principelui Radu care, prin vocea lui Adrian Muraru, pupila sa ieşeană şi a nou apărutului Anders Lindberg, cere o lege specială puterii republicane de instituţionalizare a Casei Regale. Ce urmăreşte? Înfiinţarea unei Curţi Regale, pe lângă Curţile Supreme de Justiţie, de Conturi (sau eventual de corturi), printr-o normă republicană.

Ce nu ştiu juriştii de tip Popper este că înfiinţarea unui nou organism statal se poate face doar prin modificarea Constituţiei. Sau vor un minister al monarhiei, ce ar fi ceva unic în lume, prin care Curtea cu principese să primească anual vreo 3,5 milioane de Euro de la bugetul de stat, fără să dea socoteală nimeni, Casa Regală fiind acoperită…de Coroană.

Cum am calculat suma de 30.000.000 de lei (circa 7 mil de Euro)? Prin Codul fiscal orice cetăţean român plăteşte 16% din veniturile încasate. La chirii există o forfetară de 25%. Calculând prin regula de trei simplă, aflăm că Familia Regală nu e deloc săracă, aşa cum se tot plânge Principele Radu pe la sponsori sau furnizorii cotizanţi la Palat.

Mişeii au cheltuit banii Regelui şi au uitat (probabil pentru a-l compromite în ochii românilor) să-i plătească dările la stat.

Pe vremea când era consilier cu regim special al Guvernului Năstase, Radu Duda (pe atunci neveringen, nici Principe) avea buget anual de peste 18 mld de lei pentru deplasări. A uitat să prezinte deconturile. Orice control l-ar trimite pe mâna parchetului. El ştie, prea bine, despre ce vorbesc.

Aseară au anunţat că vor contesta datoria. Ei doar amână pentru a fi în good-looking, fără de care nici sponsorii ciocolatei Kandia, 40% cacao, 60% dudă, nu ar mai fi atât de darnici. Cât despre furnizori, să vă explice cei care aşteaptă la uşă cât e preţul “închinării” produselor la festinurile regale.

Sigur, regaliştii mă vor trimite la stâlpul Infamiei, pentru că judec, deci exist. Ei nu ştiu azi cât l-am apărat noi pe Rege, mai alaltăieri de infamiile lui Ilici&Vadim cu privire la bani, tablouri, bijuterii.

Regaliştii tac…în numele Regelui, tristă reverenţă la apusul unui Soare.

 

Taguri: , , , , ,

Comentariu (1)

  1. May 18, 2016

    Nu toţi regaliştii tac. Dar cine sunt „mişeii Regelui”? – Organizaţia de tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei

    […] (probabil pentru a-l compromite în ochii românilor) să-i plătească dările la stat”, scrie domnul Ghilezan. „După ce că din succesiunea Regelui Mihai nu-i interesează decât aspectul moştenirii […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.