Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Mircea Toma îi dă raportul lui George Soros

raport freex1După un post prelungit, Martorii lui Toma au scos MCV-ul de presă pe 2012, intitulat pompos: Raportul Freeex: Libertatea presei în România. Nu e o evanghelie, pentru că nu-s veşti bune pentru bobor, ci pentru Zeul Soros care plăteşte cina dansantă cu voluntari, ţuţeri şi iobagi, ce-s zic codificat: uaciări. Ei denunţă o aşa-zisă cenzură impusă de Roşia Montană Gold Corporation în publicaţiile româneşti, fără să aducă probe, care să le justifice acuzaţia. Mai mult, raportorii par să uite că internetul dă libertate deplină tutoror celor care vor să-şi exprime păreri PRO sau CONTRA. În fotografia de deschidere apare şi finanţatorul Raportului: Open Society Institute, membră a reţelei Soros.

Mircea Toma – “vamaiotul,” unul dintre puţinii români care au reuşit să-i vândă lui Sorin Ovidiu Vântu de două ori acţiunile de la Academia Caţavencu  şi se consideră încă păgubit de mogul, a jucat mai mereu la două capete. Pe vremea când Monica Macovei nu scotea sperietoare incompatibilităţilor, colegul nostru “mai inteligent decât noi” a fost şi jucător şi arbitru. Când nu ieşeau treburile publicistice, hop un raport mic sau o pâră mare la Bruxelles şi cădeau turtele dulci, pe vremea când mulţi ronţăiau seminţe prin redacţiile ziarelor independente.

Proşti eram noi că ne-am prins târziu că şi din Stufstock se puteau scoate niţicaiva profituri, zic gurile rele, de la comercianţii care nu mai vindeau prea bine. Naiv, am participat şi eu la brainstorming-ul pentru numele acţiunii de Salvare (acum vedem şi noi, orbii de atunci, cum în numele Salvării, acum pasc bolizii iarba de pe marginea plajei din Vama veche). Vorba Cristinei Guşeth, o altă oengistă celebră, “voi breinstormaţi şi eu fac proiecte.” Mircea a fost demult orientat pe SALVARE. Chiar dacă din mâna lui nu a ieşit de un SMURD, dar de o vacanţă pe Valea Loarei, tot s-a dat, “fie numele lui Soros lăudat.”

Fiecare “academician” are prăvălia lui. De ce nu ar avea şi colegul Toma un butique de vândut rapoarte în cornete cu numele lui Soros ?

Miliardarul american, deşi deţinător de acţiuni la Gold Corporation, societate care s-a asociat cu statul român pentru proiectul Roşia Montană, a fost unul dintre primii susţinători ai opoziţiei.

 

 

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.