lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Mircea Toma îi dă raportul lui George Soros

stampila

raport freex1După un post prelungit, Martorii lui Toma au scos MCV-ul de presă pe 2012, intitulat pompos: Raportul Freeex: Libertatea presei în România. Nu e o evanghelie, pentru că nu-s veşti bune pentru bobor, ci pentru Zeul Soros care plăteşte cina dansantă cu voluntari, ţuţeri şi iobagi, ce-s zic codificat: uaciări. Ei denunţă o aşa-zisă cenzură impusă de Roşia Montană Gold Corporation în publicaţiile româneşti, fără să aducă probe, care să le justifice acuzaţia. Mai mult, raportorii par să uite că internetul dă libertate deplină tutoror celor care vor să-şi exprime păreri PRO sau CONTRA. În fotografia de deschidere apare şi finanţatorul Raportului: Open Society Institute, membră a reţelei Soros.

Mircea Toma – “vamaiotul,” unul dintre puţinii români care au reuşit să-i vândă lui Sorin Ovidiu Vântu de două ori acţiunile de la Academia Caţavencu  şi se consideră încă păgubit de mogul, a jucat mai mereu la două capete. Pe vremea când Monica Macovei nu scotea sperietoare incompatibilităţilor, colegul nostru “mai inteligent decât noi” a fost şi jucător şi arbitru. Când nu ieşeau treburile publicistice, hop un raport mic sau o pâră mare la Bruxelles şi cădeau turtele dulci, pe vremea când mulţi ronţăiau seminţe prin redacţiile ziarelor independente.

Proşti eram noi că ne-am prins târziu că şi din Stufstock se puteau scoate niţicaiva profituri, zic gurile rele, de la comercianţii care nu mai vindeau prea bine. Naiv, am participat şi eu la brainstorming-ul pentru numele acţiunii de Salvare (acum vedem şi noi, orbii de atunci, cum în numele Salvării, acum pasc bolizii iarba de pe marginea plajei din Vama veche). Vorba Cristinei Guşeth, o altă oengistă celebră, “voi breinstormaţi şi eu fac proiecte.” Mircea a fost demult orientat pe SALVARE. Chiar dacă din mâna lui nu a ieşit de un SMURD, dar de o vacanţă pe Valea Loarei, tot s-a dat, “fie numele lui Soros lăudat.”

Fiecare “academician” are prăvălia lui. De ce nu ar avea şi colegul Toma un butique de vândut rapoarte în cornete cu numele lui Soros ?

Miliardarul american, deşi deţinător de acţiuni la Gold Corporation, societate care s-a asociat cu statul român pentru proiectul Roşia Montană, a fost unul dintre primii susţinători ai opoziţiei.

 

 

Taguri: , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.