Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Mii de locuri de locuri de muncă pierdute, mii de locuri de muncă aşteaptă

Articolul  “Plecarea Nokia provoacă efecte în lanţ. Sute de concedieri şi mai puţine investiţii străine,” apărut recent în Zf,. în plin scandal Arafat, aduce din nou în atenţia publică cazul Roşia Montană Gold Corporation.  Unii pleacă, alţii aşteaptă. Bilanţul investiţiilor străine scade la toţi indicatorii. Prin forfaitul afacerii de la Jucu, s-au pierdut câteva mii de locuri de muncă atât în amonte cât şi în aval. Conform analizei prestigiosului ziar financiar, acest fapt a fost un semnal negativ pentru firmele din afară:
“Imaginea de ansamblu indică prăbuşirea investiţiilor străine directe în 2011 şi atingerea minimului ultimilor opt ani, în ciuda revenirii economiei în teritoriu pozitiv, România nereuşind să devină atractivă pentru nerezidenţi”.
Articolul critică lipsa unei strategii a Guvernului privind atragerea fondurilor atât de necesarea economiei româneşti.
Compania canadiană Gold Corporation aşteaptă de 12 ani demararea proiectului minier din Roşia Montană. A investit deja peste 400 mil de dolari. Dacă guvernul ar da undă verde exploatării, RMGC, companie făcută împreună cu statul roman, va crea peste 2.300 de locuri de muncă directe pe perioada etapei de construcţie a minei, 800 de locuri de muncă directe în timpul exploatării şi 3.600 de locuri de muncă în total pe perioada operării.
“Salvatorii” cu sudalme ecologiste nu sunt în stare nici să-şi găsească lor locuri de muncă, darmite pentru cei din munţi. Am mai spus-o, e uşor să te dai salvator pe taste dintr-un apartament de bloc, fără să fii urcat vreodată povârnişurile îngheţate ale „obiectului muncii tale.”

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (17)

 1. Jan 13, 2012

  Anda

  Foarte bine ales titlul acestui articol. Chiar daca s-au pierdut mii, alte mii asteapta.Si asteapta de mai bine de 15 ani. Chiar vrem sa le aratam sau sa profitam de ele?

 2. Jan 13, 2012

  Cosmin Pandele

  Trebuie sa beneficiem de joburile care vor fi create la Rosia Montana.Trecem prin vremuri grele si e nevoie de ele. mai ales cei din zona pot spune cat de bine le-ar aduce. dar se pare ca statului ii place s-o lalaie, desi e partener in acest proiect…

 3. Jan 13, 2012

  Shadow

  Gresiti dle Ghilezean. Nu suntem chiar toti “neplimbati” prin tara. Iar cei care fac cel puternic opozitie sunt chiar locuitori ai zonei. Intamplator printre cei care se opun proiectului care numai nu a “investit” decat pe hartie 400 de milioane sunt multi care si-au gasit de lucru fara pb sau au afaceri care merg bine. Sigura Rosia Montana va crea locuri de munca, poate 2300 in timpul constructiei, poate 800 la exploatare si in mod sigur de cateva ori mai multe in perioada de accident ecologic si dupa. O sa trebuiasca sa cumparam nu numai medici si aparatura dar si medicamente pe termen foarte lung. Ceea ce dvs spuneti sau “credeti” ca e investitie este o alta mizerie de afacere tipic romaneasca.

  • Jan 14, 2012

   Mihnea P.

   @Shadow: Riscul unui accident ecologic este redus la aproape zero,prin construirea celui mai sigur baraj minier din lume, care e de 100 de ori mai sigur decat cel de la Portile de Fier.Si, tocmai, ca locuitorii zonei sunt de acord cu acest proiect, pt ca,pana la urma, alta sansa pentru o viata mai buna nu au. Cei care se opun detin functii importante sau traiesc, oricum, bine, nu cu 6 lei/zi, cat e venitul mediu in Rm.

 4. Jan 13, 2012

  Sandu

  au investit, au facut cercetari de amploare, au planificat ecologizarea si salvarea patrimoniului. Vor fi joburi de care stim cu totii ca e nevoie. ce se mai asteapta?

 5. Jan 14, 2012

  Radu

  Asteapta mii de locuri de munca, dar ele trebuie sa fie acceptate. Problema noastra este ca nu le aratam nimic investitorilor decat ca nu vrem investitii. Daca ar fi pornite cate proiecte cu siguranta ar mai prinde putina incredere in Romania.

  • May 18, 2012

   Solomon

   Să dăm canadienilor 280 tone aur şi să răme2nem cu 20 tone, să dăm 1200 tone aringt ŞI TOATE METALELE RARE CARE ceNSOŢESC ZĂCĂMc2NTUL AURIFER, se cheamă că ne dăm un zăcăme2nt neregenerabil pe nimic!O ţară care este pe locul 15 een lume şi unu een Europa een privinţa zăcămintelor aurifere trebuie să poată să-şi extragă singură aurul din păme2nt, sau să-l lase acolo, generaţiilor viitoare.Care este afacerea dacă dăm 280 tone aur şi răme2nem cu 20?!

 6. Jan 14, 2012

  Dimache

  Traim asa de bine incat sa refuzam locuri de munca? atunci de ce le amanam atat de mult? le tergiversam pana nu o sa mai aiba cine sa le ocupe, fiindca o sa murim de foame? Cum vine asta?

 7. Jan 14, 2012

  Vika.

  Stim, cu totii, cat de greu se gaseste un job in zilele noastre, mai ales in domeniul mineritului.Proiectul asta are un factor de multiplicare de 3,4 si va crea, deci, joburi si in alte domenii. O oportunitate de neratat!

  • May 15, 2012

   Chris

   tineri și nu numai. Pot fi poze serioase, pot fi hiazli sau ușor ironice. Dintr-o zi cu soare sau dintr-o zi ploioasă. La fel cum se eente2mplă și een

  • May 18, 2012

   Qurat

   ok dar sa trecem dlicono de discutii’ stimata dna. macovei: daca stiti si sustineti ca certificatul de descarcare de sarcina arheologica pt. masivul carnic este ilegal, si daca in general sunteti impotriva proiectului RMGC, va intreb: CAND veti face demersurile necesare in instanta pentru anularea a recent emisului certificat al MCC? pentru ca orice persoana interesata are dreptul sa initieze un contencios administrativ! pentru a opri proiectul RMGC este nevoie de FAPTE, nu doar de vorbe. timpul discutiilor a trecut demult si romania are nevoie de fapte. deci, ASTEPT(AM) FAPTE care sa ne convinga ca vorbele dvs. sunt sincere si nu doar promisiuni si amagiri in ceasul al 13-lea! asadar, dvs. cand ne veti convingeti prin FAPTE, dna. macovei?

 8. Jan 14, 2012

  alex

  @shadow nu cred ca trebuie sacumparam aparatura medicala si doctori atata timp cat exploatarea o sa fie printre cele mai sigure din lume. Uita-et la Suedia care are cea mai apropriata tehnologie cde cea care ar urma sa fie folosita, ei nu au nici o problema

 9. Jan 14, 2012

  Paul

  Pacat ca oamenii sunt pusi de viata sa isi arate disperarea dupa locurile de munca, Romania trece pritr-o perioada grazonic economic si nu numai , iar un ajutor cu investirtorii straini mai reprezinta o sansa atat pentru stat cat si pentru oamenii care vor un loc de munca pentru a supravietui.

  • May 18, 2012

   Prasis

   Doamna Macovei, inca odata va asigur de rectespul meu ! Veti avea insa mult de luptat, pentru ca si in PDL sunt LUPI LACOMI! Doamna Macovei, trebuie o initiativa legislativa care sa contina sanctiuni cat mai severe contra celor ce actioneaza iresponsabil fata de AVUTIA NATIONALA. Ma voi referi aici la GRUPUL DE IRESPONSABILI CARE AU CONSTRUIT IN APROPIEREA PALATULUI CULTURII DIN IASI A UNOR MEGACONSTRUCTII CARE DACA NU VOR FI DEMOLATE RAPID, VOR DISTRUGE ACEST MONUMENT AL CULTURII. Desi Justitia a anulat autorizatiile de construire a acestor cladiri, GASCA LUI NICHITA A EMIS IMEDIAT ALTE AUTORIZATII, incalcand si o HOTARARE JUDECATOREASCA IREVOCABILA !!

 10. Jan 14, 2012

  Andrei

  Trebuie sa bagam in seama aceasta investitie necesara tarii pentru banii care ii primeste precum si oamenilor din Rosia Montana care au ajuns sa planga de foame.Nu se poate sa stim ca avem salvarea la indemna, de atatia ani si sa nu facem nimic, doar dezbateri si amanari!

 11. Jan 15, 2012

  Marius

  Ce nu se spune despre plecarea nokia este ca bugetul o sa fie afectat rau de tot. Se cam zvoneste ca se pregateste inca un imprumut ldde la fmi, oare cat timp mai facem imprumuturi pana sa ajungem in situatia Greciei? Cu siguranta 1-2 imprumuturi si suntem acolo, problema este ca in ajutorul nostru nu o sa sara nimeni, asa ca trebuie sa aleaga, ori dau drumul la proiecte si incep sa vina bani in economie ori o mai tinem asa si dupa vindem tot pe nimic

 12. Jan 16, 2012

  Mii de locuri de locuri de muncă pierdute, mii de locuri de muncă aşteaptă | Minerit Rosia Montana

  […] (Sursa articolului) Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this post. This entry was posted in Beneficii economice and tagged investitori straini in Romania, locuri de munca, proiect minier, Rosia Montana. Bookmark the permalink. ← Mineritul aurifer – motorul economiei naţionale […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.