Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Metoda Şuteu de a face valuri cinematografice pe banii ICR

corina suteuPe Corina Şuteu orice “Who’s who” ar fi ocolit-o, dacă n-ar fi  fost director al Institutului Cultural Român (ICR) de la New York. Nici Google-ul nu ar fi cunoscut-o, pentru că până la sinecura dată de Patapievici, era un simplu lector al Universităţii Bucureşti şi agitator cultural, în timpul liber. După metoda Hrebenciuc şi după ce a chelit bugetele, birourile şi bazele de date din “200 East – 38th Street”, a privatizat Festivalul filmului românesc din NY, lansat pe vremea când huzurea pe banii publici. Rămasă fără finanţări, după demisia de anul trecut, acum face chetă publică prin Kickstarter pentru evenimentul său privat.

De ce să-l hulim doar pe Viorel Hrebenciuc pentru că a vândut la fiare vechi fabricile ceauşiste, când pe stil nou, Corina Şuteu, face acelaşi lucru? Şi-a tras un ONG-eu: Romanian Film Initiative. În această acţiune privată, îi are alături pe Mihai Chirilov – director artistic al festivalului, fost bursier ICR, Scott Foundas – director asociat de programe al Film Society of Lincoln Center şi pe Oana Radu, manager al festivalului şi fost director adjunct al ICR New York.

Pentru că nici de pe platformele de crowd funding nu adună sumele de bani necesare, a început să trimită mailuri pe baza de date furată de la ICR de pe adresa: makingwaves@filmetc.org

This contribution will help bring all the Romanian Films to Lincoln Center.
Any donation is very appreciatedand  it is not subsidized  by the Cultural Centerin NY.
and anything you can send helps, even one dollar.
Some of the films are excellent and it helps our status as Romanian immigrants, HERE!

Chiar şi un $ o satisface.

 

 

 

 

Taguri: , , , , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.