Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Marele Prinţ şi soluţia birlicoasă

Pentru că trebuie să vândă “steaua fără nume”, pe pământ, nu pe lună, i s-a poruncit valahului Radu Birlică să se mute în oraşul trandafirilor. Acolo unde totul respiră violet, de la tramvaie, la gelaterie, se teleportează una bucată  dinamovist, trecută pe la Ceahlăul, Rapid, Chiajna, într-un anume transfer al verii.

Dacă terenul nu vibrează cu nume sonore, iar graurii nu coboară în ovalul de beton, trebuia să vie un Birlic pentru a face din steaua fără nume un brand. Supercalifragilistic.

În povestea noastră era odată un visător pletos, sub o salcie la mal, care  asemenea Micului Prinţ, s-a văzut prins în capcana autoreproșurilor, de o a treia planetă, să-i zicem mandat. Şi a comandat un kremşnit şi a poruncit. Să i se înfiripe steaua lui, dacă toţi ceilalţi au stele făclii.

Plimbăciosul cu fizionomie de bec chelit a realizat maximus de marketing la Chiajna. A dat liber pe stadion şi nu a venit nimeni. Asta da soluţie birlicoasă.  Dar a adus nimeniului un Alexandrion. 800.000 de euro. “Oamenii mari nu pricep niciodată nimic şi este obositor pentru copii să le dea întruna explicaţii”, zicea Antoine de Saint-Exupery, în numele Micului Prinţ. Marele Prinţ, din povestea noastră, a găsit şperaclul de deschis turnicheţii, chiar dacă nu dau năvală nici ciorile: Radu Birilică.

De la Micul Prinţ, Marele Prinţ ştie că oamenii nu mai au timp să cunoască nimic. “Cumpără lucruri de gata de la neguţători. Cum însă nu există neguţători de prieteni, oamenii nu mai au prieteni.”

Radu Birlică are sarcina de a marchetiza visul. Visul de mărire al Marelui Prinţ. Aici, plimbăciosul câine roşu va trebui să-şi arate calităţile literare. Însă în sport, “metafora se trage în corner cu dichis”. O fi Alexandrion sau nu o fi deloc, mai că televiziunile Ligii lui Mitică vor trage cadre noi. Noul Potemkin îi va pune Ecaterinei a lll-a un câmp de 40.000 de oşteni, din vată şi cretă. Şi aşa mai trece un mandat. Aminul de pe Bega.

Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.