Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Maramureşul, una dintre cele mai frumoase destinaţii din lume

National Geographic Travel consideră Maramureşul drept una dintre cele mai frumoase destinaţii din lume. Eu aproape în fiecare vară merg să-mi încarc bateriile într-unul dintre cele mai legendare zone ale ţării.
Ştiu, vă e greu să vă duceţi până în Maramureş. Mai uşor ajungeţi în Mayrhofen sau Obergurgl, în insulele ionice pe bărci catodice.V-aţi săturat de terasele din Nisa şi de cazinoul din Monaco, v-aţi muta în Texas dar nu vă dă viză. Uşor vă pregătiţi de Oktoberfest, dar nu mergeţi la sărbătoarea castanelor, puneţi dovlecii de Holloween în geam, dar nu ştiţi cucureii din Maramu’.
maramuresNu mai e trandy să dormi într-un pat de lemn, să te acoperi cu pături din lână și cânepă, nici să dormi în aşternuturi de borangic.

Acum e vremea surechiului, strugurii în pârg se culeg pentru vin. Să tot stai în filigorie, acel foişor unic în lume. În Ţara Lăpuşului i se zice frigurie, dar dacă bei o pălincă te ia cu foc.
Dar pe la Val d’isere nu miroase a fân uscat şi nici nu au pălincării, unde să guşti una dintre cele mai bune bături din lume. Credeţi-mă că le-am încercat pe multe. Întotdeauna ce-i de la tine de acasă e mai bun. Eu mă consider acasă în Maramu’.

Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.