captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

Maramureşul, una dintre cele mai frumoase destinaţii din lume

barsana 3

National Geographic Travel consideră Maramureşul drept una dintre cele mai frumoase destinaţii din lume. Eu aproape în fiecare vară merg să-mi încarc bateriile într-unul dintre cele mai legendare zone ale ţării.
Ştiu, vă e greu să vă duceţi până în Maramureş. Mai uşor ajungeţi în Mayrhofen sau Obergurgl, în insulele ionice pe bărci catodice.V-aţi săturat de terasele din Nisa şi de cazinoul din Monaco, v-aţi muta în Texas dar nu vă dă viză. Uşor vă pregătiţi de Oktoberfest, dar nu mergeţi la sărbătoarea castanelor, puneţi dovlecii de Holloween în geam, dar nu ştiţi cucureii din Maramu’.
maramuresNu mai e trandy să dormi într-un pat de lemn, să te acoperi cu pături din lână și cânepă, nici să dormi în aşternuturi de borangic.

Acum e vremea surechiului, strugurii în pârg se culeg pentru vin. Să tot stai în filigorie, acel foişor unic în lume. În Ţara Lăpuşului i se zice frigurie, dar dacă bei o pălincă te ia cu foc.
Dar pe la Val d’isere nu miroase a fân uscat şi nici nu au pălincării, unde să guşti una dintre cele mai bune bături din lume. Credeţi-mă că le-am încercat pe multe. Întotdeauna ce-i de la tine de acasă e mai bun. Eu mă consider acasă în Maramu’.

Taguri: , , , , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.