lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Lui Marian Iancu i-a expirat viza de Timişoara

marian_iancu_a_facut_plaja_topless

foto: Times New Roman

Patronul lui Poli a decis, printr-un nou hiatus caracterial, să nu trimită pe teren, în Colentina sa natală, jucătorii de valoare. Asta ca să se răzbune? Pe cine? Pe cei care i-au facilitat ieşirea din anonimatul pestinenţial al datoriilor neplătite şi urcarea în agora unui suflet colectiv? Am mai spus-o şi o repet. Ca unul care am contribuit la urcarea sa din schela Jafo în loja cavalerilor, pot spune că lui Marian Iancu i-a expirat viza de Timişoara. Trebuie dat afară. Sigur după ce i se va rambursa partea lui, la valoarea dată de piaţă şi în urma unui riguros audit financiar.

După ce nu a dat socoteală nimănui pentru dezastrul retrogradării (în alt stat era cercetat, anchetat şi dat pe mâna justiţiei) şi nici nu a explicat celorlalţi acţionari – că doar nu e de capul lui – ce a făcut cu vânzarea jucătorilor, acum, în nimicnicia lui revărsată bălos, mai şi şantajează autorităţile locale. Vrea bani, cam tot atât pentru promovare ca şi pentru Champions League. Asta nu se poate.  A întrecuttoate măsurile. Nu mai există croitori care să-i potrivească ţinuta. Ce e mult strică. Timpul lucrează împotriva lui. Timişoara a dat lumii pasărea Pheonix şi poate să renască de oriunde ar fi.
Sigur că i se pot recunoaşte unele merite. Dar şi oraşul Ripensiei, al Chinezului, al Ştiinţei i-a dat ce nu ar fi primit cu toate milioanele de dolari din lume: ONOAREA.

Ce ar fi fost Marian Iancu fără simbolul violet? Un Neica Nimeni târât prin  puşcării. Poli i-a asigurat vizibilitate, prestigiu şi el a făcut, precum ţiganul, caca în faţa porţii şi a mai avut şi tupeu să bată la uşă şi să ceară domnilor din casă hârtie igienică.

Toate acţiunile lui din ultimii ani demonstrează o jalnică politică de cort. Sigur că bucureşteanul cu tupeu ştie că nu mai este agreat, dar nu vinde şi nu pleacă. Nu sunt un adept al naţionalizărilor. El trebuie să-şi primească partea leului şi să plece acolo de unde a venit. În anonimatul Mahalalei bucureştene. Dar cine să investească?

În nici într-un caz Cristeştii. Alţi mandatari ai statului care, zilele trecute, le-au făcut oferta autorităţilor timişorene de a prelua clubul după concesionarea acţiunilor lui Iancu către Primărie şi ei să asigure, cu titlul GRATUIT, managementul. S-au reîntâlnit iar hoţii cu proştii?

Un proiect financiar trebuie făcut, dar în condiţii de trasparenţă. Banii publici nu se pot juca la ruleta rusească sau cu pistolul la cap.

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.