Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Lucian Vasile Szabo, de la Ion Monoran la E. A. Poe

Lucian Vasile Szabo a fost unul dintre puţinii şefi de la care am avut ce învăţa. La începutul carierei mele publicistice, era  redactor şef la cotidianul “Timişoara”. Împreună cu Ion Monoran săream de multe ori peste cal. Fin  pedagog, Lucian a ştiut cum să ne aducă pe pământ. Şi acum îşi aduce aminte de euforia mea în urma eliminării lui Atletico Madrid, când am scos maxima: “priveam de bucurie în neant”. Credeam că a uitat-o. Dar, ca orice fin lector, trăieşte şi din amintirile catedrei. A ajuns redactor şef la trustul “Agenda.” Apoi s-a dedicat meticulos, didactic dragostei dintâi: Carcea :-). A debutat încă de la 17 ani cu SF. Ca ziarist de investigaţie a cercetat ani de zile arhivele militare pentru a căuta Adevărul despre Revoluţie. A publicat două cărţi pe acest subiect. Apoi, câteva volume de specialitate. Şi, o corolă de minuni, o colecţie de cărţi cu flori.  Chiar dacă ştim că nu există suficiente specii de orhidee pentru câte femei frumoase există pe pământ, orice carte în plus este o nouă promisiune de rezolvare a problemei. Iată acum aproape de 8 martie a sosit şi vestea cea mai plăcută. La LAMBERT Academic Publishing i-a apărut

The facts in the case of E. A. Poe

Un studiu despre relaţia jurnalistului POE cu scriitorul S.F. POE.

 

Taguri: ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.