Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Lovitura de stat din februarie

Noaptea loviturii de stat l-a prins cu Maria în pat. Soţia sa Elena era în altă cameră, cu plozii săi din alte legături conjugale şi ai amantei. Primii care au participat la complot au fost liberalii care, ulterior, s-au aliat din interes cu majoritatea conservatorilor, acuzându-l că vrea să insituie un regim dictatorial. Complotiştii aveau şi ofiţeri superiori ai Armatei de partea lor. Aşa s-a constituit “monstruasa coaliţie.”

Partide care se duşmăneau şi-au dat mâna pentru a-i smulge puterea, dar mai ales autoritatea. Era în al şaptea an de domnie. Marile sale reforme nu erau pe placul bogaţilor acelor vremi. A înfiinţat Jandarmeria, a împroprietărit ţăranii nevoiaşi, a instituit Codul fiscal, a reglementat activitatea contabilă, a rezolvat problema regiunilor şi a judeţelor, a dat de pământ cu toţi corupţii administraţiei publice, a eliminat monopolul asupra forului legislativ, a făcut Codul Penal, a modernzat statul, dar şi-a mărit puterea personală. Ca mulţi alţi conducători, s-a crezut în putere. Până în noaptea fatidică a loviturii de stat.

continuare: www.evz.ro

Taguri: , , , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (3)

 1. Jan 27, 2012

  livia

  Nimic nu e vesnic. Greselile se platesc. Din nefericire, greselile politicului afecteaza pe oamenii unei tari. Inteleg restrictii – in ani de criza – dar sa le resimta toti… de la “vladica pana la opinca”.

 2. Jan 28, 2012

  don Pedro

  Privind in oglinzi paralele, ironia sortii ne-a scos din palaria Istoriei, doua personaje care, daca n-ar fi atat de diferite prin avenrgura imensa a personalitatii unuia, si micimea de epigon si ala ratat a celuilalt, poate ni s-ar parea doar un capriciu de parcurs al vremurilor ce le suntem contemporani…
  Privind inapoi catre domnitorul A.I.Cuza, nu-l putem desprinde de reformele prin care acesta a consolidat statalitatea Romaniei.
  In contrast cu acesta, presedintele actual al Romaniei, prin asa zisele reforme pe care ni le tot vantura prin fata ochilor, nu face decat sa slabeasca pana la destructurare statul roman… (elementele ecestei actiuni antinationale si antistatale ale lui Traian Basescu sunt evidente in toate deciziile pe care acesta ni le impune prin parghiile pe care le controleaza in totalitate).
  Deci, pe cand unul a construit, al doilea distruge…
  Dar ce te faci cand Istoria este ironica pana la capat?
  Daca lovitura de Palat l-a surprins pe A.I.Cuza in pat cu amanta sa Maria, pe cand sotia acestuia, Elena era cu copii, dupa aproape 150 de ani, privind in oglinda, cum ar fi ca o alta lovitura de Palat, sa-l gaseasca pe cel ce se inchipuie “Seful Statului” in pat cu amanta Elena, iar pe sotia acestuia Maria cu copii…?
  Care erau sansela ca la distanta de 150 de ani, doua personaje ajunse in cea mai inalta demnitate a statului roman, sa fie atat de contrastante?
  Unul construieste, celalalt darama.
  Unul are o amanta pe nume Maria si o sotie Elena.
  Celalalt are o amanta pe nume Elena si o sotie Maria…
  Sa vedem finalul…

 3. May 16, 2012

  Affordable

  mantzy, in acest caz atunci cind beti berea 115, daca-l insntielti p-ala care-si zice Redactia, sa-i trimit salutari de mama din partea mea. Poti sa-i impartasesti si lu Prisacaru aceste ginduri. Da sa nu-i injuri, ca nu-i frumos.P.S Eu nu beau bere!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.