Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Laptop-ul antic şi efemeridele

Miturile antice povestesc despre puterile paranormale ale Oracolului din Delphi. Conform legendelor, preoții aveau puterea de a se conecta cu zeii, străinii sau călătorii în timp, deţinând instrumente de înaltă tehnologie.

Statuia de pe mormântul “Naiskos” cu femeia înscăunată şi un vasal, din  Muzeul J. Paul Getty din Malibu, California, a stârnit reacţia efemeridelor (foto). Chipurile, femeia ar ţine în braţe un laptop antic cu USB.

Cei care nu cred în extratereștri sau în călătoriile în timp spun că obiectul este o tabletă de ceară, pe care grecii antici o foloseau pentru a scrie cu un stilou.Investigatorii paranormali susțin că ” tableta de ceară” din sculptura funerară în relief nu ar seamăna cu alte tăblițe cerate cunoscute în arta greacă.

Câştigă deştept alegerile!

Adepţii conspiraţiilor susţin că tableta de ceară e mai subţire decât pe alte vestigii antice şi că ar fi un laptop antic.

Nu aş fi scris această postare, dacă nu aş urmări traficul imens al efemeridelor, comparativ cu articolele de investigaţie reale.

Efemeridele sunt nu numai lucrări, sub formă de tabele, alcătuite de un observator astronomic care anticipează fenomenele cerești ce se vor desfășura în anul următor, ci şi lucruri, gânduri trecătoare, știri cotidiene de mică importanță.

În condiţiile în care trucaje de genul femeia care fuge mai repede decât leopardul sau Dacul de zece metri, tunelul energetic din Bucegi, vindecarea cancerului cu urzici şi bicarbonat sunt mai accesate decât lucrările ştiinţifice, de ce să ne mai mirăm că internetul românesc suferă din lipsă de value-content?

Câteva ziare româneşti au iniţiat mecanisme de pay 4 view, rubrici premium pe bani. În zadar. Românii preferă să citească dacopatii şi efemeride. Asta în timp ce abonamentul online la The New York Times rămâne la 29/lună.De ce ne mai mirăm că Dan Puric vinde zeci de mii de cărţi?Internetul iubeşte efemerul, precum vaca iarba grasă.

 

Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (2)

 1. Feb 6, 2016

  Laptop-ul antic si efemeridele | Oficial Media

  […] Lecturati in continuare, aici, acest articol semnat de Marius Ghilezan. […]

 2. Feb 7, 2016

  Posta Nicolae

  Buna ziua,

  Mesaj trimis cu bune intentii: in formularea “Cei care nu cred în extratereștrii…”, cuvantul extraterestri se scrie cu un singur “i”. Poate corectati intre timp.

  Nicolae Posta
  Targoviste

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.