OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

Laptop-ul antic şi efemeridele

naiskos

Miturile antice povestesc despre puterile paranormale ale Oracolului din Delphi. Conform legendelor, preoții aveau puterea de a se conecta cu zeii, străinii sau călătorii în timp, deţinând instrumente de înaltă tehnologie.

Statuia de pe mormântul “Naiskos” cu femeia înscăunată şi un vasal, din  Muzeul J. Paul Getty din Malibu, California, a stârnit reacţia efemeridelor (foto). Chipurile, femeia ar ţine în braţe un laptop antic cu USB.

Cei care nu cred în extratereștri sau în călătoriile în timp spun că obiectul este o tabletă de ceară, pe care grecii antici o foloseau pentru a scrie cu un stilou.Investigatorii paranormali susțin că ” tableta de ceară” din sculptura funerară în relief nu ar seamăna cu alte tăblițe cerate cunoscute în arta greacă.

Câştigă deştept alegerile!

Adepţii conspiraţiilor susţin că tableta de ceară e mai subţire decât pe alte vestigii antice şi că ar fi un laptop antic.

Nu aş fi scris această postare, dacă nu aş urmări traficul imens al efemeridelor, comparativ cu articolele de investigaţie reale.

Efemeridele sunt nu numai lucrări, sub formă de tabele, alcătuite de un observator astronomic care anticipează fenomenele cerești ce se vor desfășura în anul următor, ci şi lucruri, gânduri trecătoare, știri cotidiene de mică importanță.

În condiţiile în care trucaje de genul femeia care fuge mai repede decât leopardul sau Dacul de zece metri, tunelul energetic din Bucegi, vindecarea cancerului cu urzici şi bicarbonat sunt mai accesate decât lucrările ştiinţifice, de ce să ne mai mirăm că internetul românesc suferă din lipsă de value-content?

Câteva ziare româneşti au iniţiat mecanisme de pay 4 view, rubrici premium pe bani. În zadar. Românii preferă să citească dacopatii şi efemeride. Asta în timp ce abonamentul online la The New York Times rămâne la 29/lună.De ce ne mai mirăm că Dan Puric vinde zeci de mii de cărţi?Internetul iubeşte efemerul, precum vaca iarba grasă.

 

Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (2)

 1. Feb 6, 2016

  Laptop-ul antic si efemeridele | Oficial Media

  […] Lecturati in continuare, aici, acest articol semnat de Marius Ghilezan. […]

 2. Feb 7, 2016

  Posta Nicolae

  Buna ziua,

  Mesaj trimis cu bune intentii: in formularea “Cei care nu cred în extratereștrii…”, cuvantul extraterestri se scrie cu un singur “i”. Poate corectati intre timp.

  Nicolae Posta
  Targoviste

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.