Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

La Balcic, prin grădinile Reginei Maria

Balcicul Reginei Maria rămâne un tărâm pastelat cu flori. Merg în fiecare vară de cel puţin trei ori, de fiecare dată cu un alt grup, pentru a explica la cât mai mulţi români Măreţia unei Regine care nu a ajuns Împărăteasă a Bizanţului, dar a depăşit cu mult spiritualitatea poporului său. În Cuibul său liniştit s-au întâmplat multe. Nu le povestesc despre sfinţenia Sa, Doamne fereşte, ci de amanţii săi celebri, că doar om era. Merg regulat pentru a-mi îndeplinesc şi eu, ca simplu muritor, misiunea de ghid regal în Republica Orbilor, de peste Dunăre.

Balcic, inima mea…

,,…am avut ca o simtire ca locul acesta ori mă aşteptase de totdeauna pe mine, ori că eu trăisem totdeauna în aşteptarea lui. Nu mi se pare că aş fi venit aici pentru întâia oară.“ (Regina Maria)

N-am ajuns niciodată la mormântul turcoaicei Sherika, ce-şi aştepta de fiecare dată “Sultana” -aşa i se spunea Reginei la Balcic – de fiecare dată cu flori şi baclavale, si o sorbea în tihnă în timp ce scria sau citea. Priviţi, pătuţul ei şi cămăruţa de zi şi comparaţi-le cu cele ale preşedinţilor. regina_maria_balcic_pat_ciubul_linistii

Pentru cei care nu ştiu, Sherika era o femeie săracă, de care regina i-a purtat de grijă şi a ocrotit-o. Maria era iubită de întreaga comunitate. Se plimba singură printre oameni mâncând sarailii în case modeste şi împărtăşea pofta de viaţă. Când a aflat de moartea ei, în 1938, Ali, copilul turc cu care umbla deseori de mână prin Balcic, aproape şi-a pierdut mintile. Nu-i venea sa creadă că Sultana, pe care o socotea nemuritoare, nu mai e pe lume.

balcic

marius gradina Balcic

Inima Reginei s-a întors în România, dar sufletul ei precis planează prin sau pe aripile pescăruşilor, la fel de albi ca mantia sa domnească.

Cinste lor, bulgarilor, pentru modul exemplar prin care întreţin Palatul celei mai iubite regine române. Banloc

La Banloc, castelul Principesei Elisabeta,  ruină totală. Şi ministrul Daniel Barbu umblă cu Parcurile Naţionale de Arheologie, în căutarea Dacului de 20 de metri înălţime…

 

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.