poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

stoicov 2

Duelul Stoicov-Manolo s-a sfârşit

Adrian Stoicov şi-a dat jos tricoul de antrenor pentru a urca la cer şi a întregi echipa galactică a lui Poli. S-a sfârşit la doar 49 de ani, un cancer fudroiant l-a terminat în mai puţin de două luni. Un citeşte

monica

Filosoful şi procuroarea vor arde LIDEgazul

Pentru Comisia LIDE (de justiţie şi libertăţi civile) a Parlamentului de săptămâna viitoare, când se va discuta din nou despre OUG 13, Dana Gârbovan, preşedintele Uniunii Judecătorilor, nu mai trebuie brifată, în schimb, Gabriel Liiceanu, invitatul special al #rezist Monica citeşte

KOD-ul polonez, fratele geamăn al USR

kod
Mai multe sute de manifestanți au blocat noaptea trecută toate ieșirile Parlamentului de la Varșovia, unde se aflau prim-ministrul Beata Szydlo, șeful partidului conservator la putere, Jaroslaw Kaczynski, și mai mult de două sute de deputați ai majorității, transmite AFP.

Dar să vedem cine i-a scos în stradă. KOD (Komitet Obrony Demokracji) este numele organizaţiei de stângişti anarhişti, bine organizaţi pe reţelele sociale şi cu multe filiale în diaspora.
La protestele lor -zise spontane- scot steaguri asemenea mişcării #unitisalvam. Komitet Obrony Demokracji se traduce “Comitetul de apărare a democraţiei”.
De un an de când forţele de dreapta conduc guvernul, KOD s-a organizat în structuri piramidale, cu filiale in centrele studenţeşti. Se consideră o mişcare non-politică, dar acţionează politic.
Membri săi sunt deosebit de agresivi. Atât în limbaj, cât şi în comportament. Se proclamă “noi suntem poporul.” Demagogicul jurnalist stângist, Tomasz Lis, a condus, asemenea lui Mihai Goţiu,  marșuri sub stindardul KOD.

La mitingurile precedente, preşedintele partidului Nowoczesna (Noua Polonie), Ryszard Petru, participa activ cu activiştii săi, alături de apolitici.
Nu întâmplător, “Washington Post” prezenta noul partid Nowoczesna: “A New Home for Old Parasites“.
Liderii KOD afirmă că partidul fratelui fostului preşedinte, mort în accidentul aviatic din Smolensk, vrea să dea “lovitura de stat.” Ei sunt globalişti declaraţi, anti naţionalişti, internaţionalişti “pur sânge.”
Tot mai multe voci se întreabă de unde au bani apoliticii din KOD. Multe dezvăluiri leagă mişcarea de numele lui George Soros.
Cam prea seamănă acţiunile din Polonia cu #unitisalvam, transformat în USR.
Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Dec 20, 2016

    KOD-ul polonez, fratele geamăn al USR  | Rezistența Creștină

    […] Sursă: KOD-ul polonez, fratele geamăn al USR | mariusghilezan.ro […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.