Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Iuliu Maniu a stat în picioare în faţa judecătorilor pe tot timpul procesului

Întrebat de de ce în timpul procesului a stat mereu în picioare, Iuliu Maniu ar fi răspuns: “din respect pentru ce ar fi trebuit să fie justiţia română.”

 
Am fost astăzi la o dezbatere despre cenzură, organizat de Hanns Seidel, Insitutul de Politici Publice, Fundaţia Academia Civică.
Nu am auzit pe nimeni să se gândească la marele patriot care a vorbit, când toţi tăceau, aştepta aliaţii, când alţii ducea flori armatelor sovietice şi care s-a prăpădit la 5 februarie 1953.
 
Pentru cei care gestionează fonduri ale creştin democraţilor europeni, aş aminti că încă din 1926, fostul prim ministru Iuliu Maniu a cerut marilor Confederaţiuni  “necesitatea inexorabilă a unei înţelegeri economice între Statele Sud-Est Europene şi în general între Statele agrare, pentru unitate europeană.”
Asta cu vreo vreo două decenii înainte ca Robert Schuman să scrie principiile de bază ale uniunii cărbunelui şi a oţelului.
 
Astăzi Institutul Nexium, fondat de Rob Riemen, este unul dintre cele mai celebre organizaţii din lume care instituie principiile moralei creştine în orice acţiune programatică, fie politică, fie economică.
 
Iuliu Maniu vorbea acum opt decenii despre principiile moralei creştine în viaţa politică.
 
În România, Ministerul Culturii nu a găsit bani pentru reabilitarea nici măcar a Casei martirului de la Bădăcin.

 

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.