Victor Ponta s-a dus în Parlament pentru a prezenta cele 15 puncte pentru care ar susţine guvernul. Iată pledoaria sa de 45 de minute. Aici. Nu pentru a-l acuza pe premierul desemnat că încalcă legea siguranţei naţionale, că a trecut membrii cabinetului prin comisiile parlamentare fără qvorum, că acest guvern de beizadele nu reprezintă nici opt la sută din populaţia României. Liderul USL nu aurcat la microfonul Parlamentului ca o voce a străzii şi să ceară alegeri anticipate şi întoarcerea la popor, ci doar să-şi exprime încrederea în noul guvern. “Sunt convins domnule prim-ministru că aţi înţeles această poziţie a USL nu ca pe un război pe care vi-l declarăm, ci dimpotrivă ca pe nişte poziţii de colaborare, de dialog, în măsura în care acest dialog va exista,” a spus preşedintele PSD. Încercând să fure startul în competiţia internă cu Antonescu, Ponta s-a demascat. Cât de repede, săracul. Acum e clar pentru toată lumea ce joc face Micul Titulescu. Sper că în ceasul al 25 – lea să priceapă şi liberalii.
Prietenii mei ştiu părerea mea despre Victor Ponta. E el independent cum sunt eu episcop. E clar omuleţul structurilor. I-am atenţionat demult pe liderii liberali. Dar cine să mă asculte?
În 2004, Traian Băsescu a câştigat alegerile la mustaţă. Serviciile secrete l-au trădat pe Adrian Năstase în ultimul moment. Fiind unul din campania Alianţei DA, i-am făgăduit domnului viitor preşedinte că e ultimul securist pe care îl voi vota. Şi mă ţin de cuvânt. Nu voi pune ştampila pe numele unui om de aparat.
În 1995 am refuzat să particip la cacialmaua promovării unui tânăr istoric, chipurile urmărit de SRI. Dar despre acest lucru, altă dată.
Domnule Ponta nu vei pupa nicio funcţie pe entuziasmul meu şi al unor lunatici ca mine care cred că România se poate elibera de jugul sistemului care e ca o hidră! Azi i se taie un cap, mâine îi creşte altul la loc.
E timpul ca liberalii să se trezească. Crin Antonescu nu are nicio garanţie că Victor Ponta nu-l va trăda după alegeri. O repet a miliarda oară. “E timpul să ne luăm ţara înapoi de la cei care ne-au furat-o!” Acesta a fost mesajul pe care l-am recomandat lui Emil Constantinescu în alegerile din 1996. Crin, înţelege, pentru numele lui Dumnezeu, că nu vei ajunge preşedinte pe mâna structurilor lui Ponta! Acestea nu au nevoie de un individ incontrolabil în fruntea statului. Hai să ne întoarcem la valorile noastre naţionale: Biserica şi Monarhia!
Nu mai vrem să fim carne de tun pentru diferitele strategii ticluite în laboratoarele străine spiritului românesc. Nu lăsaţi disperarea oamenilor să fie folosită de noile clone ale sistemului ticăloşit!
Vedeţi de ce am insistat pentru Monarhie? Corneliu Coposu avea să spună: “sunt monarhist din pragmatism. Regele Mihai este garanţia despărţirii totale de Moscova.”
Coroana a construit statul modern, Coroana a cucerit independenţa, familia celor patru regi iubitori de ţară (aici intră şi Carol al ll-lea n.a.) a făcut mai mult bine poporului român decât orice putere pământeană. Treziţi-vă până nu e prea târziu!
Taguri: agent al unei puteri străine, Băsescu a predat ieri puterea cuplului Ungureanu&Ponta., Jurnalul Naţional, lovitura de stat, scenariul Moscovei
Commentarii (4)
Feb 10, 2012
doru hornoi
faptul k ponta e o mare hahalera nu trebuieste sa mai surprinda pe cineva.cred k a fakut gestul acesta din pura prostie.nu as fi ft mirat k dp alegere sa faka iar o guvernare robusta.pacat k psdul nu face o skimbatre serioasa alegindusi lider sau pe athanasiu un om remarcabil sau pe mazare un personaj viu si spontan care ar da o directie clara neechivoca .
Feb 10, 2012
Jolie
“Hai să ne întoarcem la valorile noastre naţionale: Biserica şi Monarhia!”
Monarhia- perfect de acord. Fata de Biserica, insa, am foarte mari rezerve. In ultimii ani s-a dovedit, din cate am observat, o institutie nu mai putin corupta decat altele, si dispusa mai mereu sa faca jocul puterii in scopuri populiste.
Asta in plus fata de observatia principiala ca intr-o democratie liberala moderna, Statul trebuie sa fie secular si clar separat de o Biserica sau alta. Ce fel de reprezentare le poate oferi un stat bazat pe valorile Bisericii Ortodoxe cetatenilor atei? sau minoritatilor sexuale? Daca gandim un pic mai in profunzime, este oare de dorit pentru jumatatea feminina a populatiei ca Statul sa fie profund asociat cu o institutie dominata strict de barbati?
Credinta religioasa (oricare ar fi ea; si inclusiv lipsa acesteia) si apartenenta sau non-apartenenta la o Biserica sau alta sunt probleme private ale fiecarui cetatean in parte; este de datoria statului sa apere libertatea de constiinta a tuturor cetatenilor; si nu vad cum ar putea face asta decat dintr-o pozitie de neutralitate fata de toate religiile.
Feb 10, 2012
Marius Ghilezan
excelent punctat. Multumesc. La asta nu m-am gândit
Feb 10, 2012
Dan Trofin
in mod evident, USL nu poate rezista, in aceste conditii.
sansa de a scapa de acest troc politic in cadrul FSN este platforma noua ce s-a constituit de curand in cadrul PNL – “Romania Liberala” !