Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Ion Haiduc caută inorogul la Roşia Montană

Opoziţia Proiectului Roşia Montană a mai bifat un eveniment: Conferinţa Internaţională Roşia Montană în istoria universală. Şi la români, ca şi la alţii, când nu ai o o soluţie faci un comitet. Pentru a se legitima, organizatorii români au adus la Cluj ICOMOS, o instituţie mondială a arhitecţilor care se ocupă de conservarea patrimoniului, un fel de Calypso a lui Jacques-Yves Cousteau. Nu aş fi scris despre o manifestare ştiinţifică dacă nu mi-ar fi sărit în ochi principiul fundamental al oricărei cercetări oneste: audiatur et altera pars, menţionat în raportul final care cerea, nici mai mult nici mai puţin, oprirea proiectului RMGC, fără a consulta pe nimeni din managementul companiei. Aici e mai mult decât ipocrizie, chiar o nelegiuire. Nu poţi da afară pe cineva care a investit peste 400 de milioane de dolari că aşa a hotărât un grup la o conferinţă. Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. De câţiva ani Ion Haiduc se ocupă mai mult de propagandă decât de cunoaştere şi cercetare ştiinţifică. Refuză de ani buni o dezbatere onestă, transparentă şi ancorată în realitate sub cupola Academiei Române. Oare de ce ae opune. El nu reprezintă elita ştiinţei româneşti, indiferent de culoare, sex şi etnie?

Întâmplarea de la Cluj, numită pompos Conferinţă Internaţională, a înţelepţilor sa a argoanuţilor, nu se ştie, dar se bănuie, face parte din comedia dansantă a lui “Gigele, fă-te că munceşti!”

Academia mai are o şansă de reabilitare. Să studieze temeinic efortul de ani de zile a sute de specialişţi şi să nu mai caute inorogul. Nu intră în fişa postului.

 

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (5)

 1. Nov 13, 2011

  Alina

  Pe langa evenimente, lansari, totusi nimeni nu vine cu solutii, masuri. Acestea le lipsesc cu desavarsire.

 2. Nov 13, 2011

  Adrian

  ICOMOS nu este nico Calypso si nu este a arhitectilor. La asa informatie bag seama ca va curge oarece praf aurifer din buzunare. Poate din alea 400 miloane necomandate de nimeni pana la urma … daca tot vorbim de propaganda asa de dezinvolt.

 3. Nov 13, 2011

  horia

  Văd că eşti convins de oportunitatea exploatării aurului cu cianuri şi pari a fi de bună credinţă. E dreptul tău. Dar eşti dispus să bei în fiecare zi un pahar cu apă luată de la fîntînile din zona apropiată, după ce începe exploatarea?

 4. Nov 13, 2011

  Marius Ghilezan

  fii convins că da

 5. Nov 17, 2011

  adrian

  Si uitasem chestia cu presupusa lipsa de onestitate prin neascultarea “celeilalte parti”. E ca si cum am spune ca PNL nu are dreptul sa considere ca mandatul lui Basescu trebuie sa se incheie imediat pana nu-i cere si mitocanului parerea. Cum adica? O astfel de cerere se bazeaza pe analizele si convingerile proprii. Nu erau in fata niciunui judecator care, da, ar fi trebuit sa-i asculte si pe speculanti si pe propagandistii lor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.