Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Ion Diaconescu a plecat la şedinţa BPC al PNŢCD din cer

Azi s-a stins din viaţă Ion Diaconescu, un om care şi-a urmat întreaga viaţă principiile şi a suportat, în condiţii greu de imaginat, 15 ani de închisoare comunistă.I-a urmat lui Corneliu Coposu ca preşedinte al PNŢCD, fără a ajunge la anvergura Seniorului.
Ion Diaconescu s-a născut în 25 august 1917, în localitatea Boţeşti, judeţul Argeş. A urmat Institutul Politehnic din Bucureşti, Facultatea de Electromecanică. S-a înscris în PNŢ în 1936, la 19 ani, fiind, apoi, membru al Biroului Central al Tineretului PNŢ, în perioada 1944-1947. Pentru convingerile sale politice a fost întemniţat, trăind în închisorile comuniste timp de 15 ani (1947 – 1962), în condiţii de izolare şi violenţă. În închisoarea de la Râmnicu Sărat, de dimineaţa până seara era ţinut într-o cuşcă, nu avea voie, între orele 5-22, să se aşeze pe pat şi, de puţine ori, în cei şase ani, aşa cum mărturisea apropiaţilor, a văzut câte „o figură omenească”. Statul a dispus confiscarea totală a averii lui Diaconescu, după anii de detenţie stabilindu-i-se, timp de doi ani, domiciliu forţat.
Imediat după Revoluţia din 1989, a fost ales prim-vicepreşedinte al PNŢCD, devenind, apoi, preşedinte al partidului, funcţie pe care a deţinut-o până în anul 2000. A fost deputat din partea aceluiaşi partid, în trei legislaturi consecutive (1990-1992, 1992-1996, 1996-2000). În ultima dintre acestea a fost şi preşedinte al Camerei Deputaţilor.
Ca recunoaştere a meritelor pe care le-a avut, a consecvenţei activităţii sale politice, pentru felul în care a rămas credincios principiilor şi credinţei sale, Ion Diaconescu a fost numit, din 2000, preşedinte onorific al PNŢCD.
I-am fost consilier timp de trei ani. Un om bun, înţelegător, dar fără viziune.
Dumnezeu să-l aibă în preajma sa.

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.