lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Ion Diaconescu a plecat la şedinţa BPC al PNŢCD din cer

Duca_Diaconescu

Azi s-a stins din viaţă Ion Diaconescu, un om care şi-a urmat întreaga viaţă principiile şi a suportat, în condiţii greu de imaginat, 15 ani de închisoare comunistă.I-a urmat lui Corneliu Coposu ca preşedinte al PNŢCD, fără a ajunge la anvergura Seniorului.
Ion Diaconescu s-a născut în 25 august 1917, în localitatea Boţeşti, judeţul Argeş. A urmat Institutul Politehnic din Bucureşti, Facultatea de Electromecanică. S-a înscris în PNŢ în 1936, la 19 ani, fiind, apoi, membru al Biroului Central al Tineretului PNŢ, în perioada 1944-1947. Pentru convingerile sale politice a fost întemniţat, trăind în închisorile comuniste timp de 15 ani (1947 – 1962), în condiţii de izolare şi violenţă. În închisoarea de la Râmnicu Sărat, de dimineaţa până seara era ţinut într-o cuşcă, nu avea voie, între orele 5-22, să se aşeze pe pat şi, de puţine ori, în cei şase ani, aşa cum mărturisea apropiaţilor, a văzut câte „o figură omenească”. Statul a dispus confiscarea totală a averii lui Diaconescu, după anii de detenţie stabilindu-i-se, timp de doi ani, domiciliu forţat.
Imediat după Revoluţia din 1989, a fost ales prim-vicepreşedinte al PNŢCD, devenind, apoi, preşedinte al partidului, funcţie pe care a deţinut-o până în anul 2000. A fost deputat din partea aceluiaşi partid, în trei legislaturi consecutive (1990-1992, 1992-1996, 1996-2000). În ultima dintre acestea a fost şi preşedinte al Camerei Deputaţilor.
Ca recunoaştere a meritelor pe care le-a avut, a consecvenţei activităţii sale politice, pentru felul în care a rămas credincios principiilor şi credinţei sale, Ion Diaconescu a fost numit, din 2000, preşedinte onorific al PNŢCD.
I-am fost consilier timp de trei ani. Un om bun, înţelegător, dar fără viziune.
Dumnezeu să-l aibă în preajma sa.

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.