Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Ioli, să ai lumină, la ultimul salt!

Am dus la Federaţia Română de Atletism un buchet de 40 de narcise. Nu că nu aveam mai multe flori, dar aceştia sunt anii de când mi s-a cerut să fac linişte în casă. “Sare, Ioli,” îmi spunea tata, medic sportiv.
Ultima dată, când am trecut pe lângă ea, pe Primo Nebiolo, i-am zis tare “sărut mâna, stimată doamnă”. S-a uitat la mine şi mi-a spus că mă cunoaşte de undeva. “Sunt jurnalist”, i-am şoptit. M-a văzut la televizor. I-am mărturisit că o iubesc de 40 de ani, de când am fost rugat să tac”…sare, Ioli”. Pe vremea când urca pe cele mai înalte podiumuri din lume nu mă cunoştea. La ultima întâlnire am povestit despre Rege. Ne-am despărţit urându-ne Szia! Aşa ca la noi la Timişoara.
40 de ani am tot aşteptat ca cineva să mai deţină zece ani la rând supremaţia mondială. Puţini au fost. Dar eu nu i-am cunoscut.
Am fost azi în sala rece de la intrare în FRA. “Citius, Altius, Fortius” scria deasupra sicriului negru. Lumea nu s-a înghesuit. Am putut să-i spun în surdină SZIA, IOLI! Mama ei era unguroaică. Înainte de a fi stelistă, a crescut şi făcut performanţă pe Electrica din Timişoara.

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.